Van Laar Suspension
HK Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
4 Stroke
Promax Racing

Advertenties

HMX Parts
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
MX Shop 4 You

Thomas Kjer Olsen pakt zwaar bevochten tweede plaats in Grand Prix van Rusland

Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing heeft een zwaar bevochten tweede plaats weten te behalen in de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Russische Orlyonok.

Thomas Kjer Olsen pakt zwaar bevochten tweede plaats in Grand Prix van Rusland

Zijn teammaat Jed Beaton keerde terug na een blessure en wist zijn tweede beste resultaat van het seizoen te behalen met een zevende plaats in de tweede manche.

 Thomas Kjer Olsen voelde zich thuis op het gladde, verraderlijke circuit van Orlyonok en reed in de eerste manche maar liefst twaalf ronden aan de leiding. Hij kwam op een vierde plaats uit de eerste ronde en werkte zich vervolgens snel op naar een tweede plaats om vervolgens in de zevende ronde de koppositie in handen te nemen. Lang hield hij stand op de eerste plaats maar met nog twee ronden te gaan, werd hij gepasseerd door Jorge Prado en finishte op 1,5 sec van de winnaar als tweede.

Ook in de tweede manche werd TKO tweede en verzekerde zich hiermee ook van een tweede plaats in het dagklassement. De wedstrijd verliep heel anders dan de eerste manche. In de vierde ronde kreeg hij de tweede plaats in handen maar omdat Prado toen al weg was, concentreerde hij zich erop om zo min mogelijk fouten te maken, wat hem een tweede plaats opleverde. Na acht wedstrijden staat Olsen op een goede tweede plaats in de tussenstand van het wereldkampioenschap.

Jed Beaton was niet in staat om deel te nemen aan de Grand Prix van Frankrijk omdat hij nog last had van een valpartij van in de Grand Prix van Portugal. Beaton maakte een succesvolle terugkeer en blikt tevreden terug op de wedstrijd. In de eerste manche kwam hij van buiten de top twintig terug naar een twaalfde plaats maar hij bewaarde het beste voor in de tweede manche. Ondanks dat hij zijn lichaam begon te voelen door de warme temperaturen en zijn zware inhaalrace van in de eerste manche, kwam hij vanaf een negende plaats terug naar een zevende positie. Ook reed hij nog een aantal ronden op een zesde plaats maar met nog twee ronden te gaan moest hij deze positie weer afstaan waardoor hij als zevende over de finish kwam.

 Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing staat volgend weekend aan de start bij de negende wedstrijd van het seizoen in het Letse Kegums.

Thomas Kjer Olsen: ‘’Het was opnieuw een positieve Grand Prix voor mij. Het was frustrerend dat ik in de eerste manche niet nog iets meer had voor Prado maar het is geweldig om weer op het podium te staan. Ik heb hard aan mijn starts gewerkt en vandaag zat ik er beide keren goed bij. Dit maakt een groot verschil! In de eerste manche werkte ik mijzelf op naar de eerste plaats en voelde me goed. De baan was op sommige punten erg verraderlijk en er waren een aantal plaatsen die erg glad waren. Ik probeerde zo netjes mogelijk te rijden. Ik weet niet hoeveel ronden ik aan de leiding heb gereden maar ik gaf alles om aan kop te blijven. Helaas werd ik met nog twee ronden te gaan gepasseerd. Ik heb alles gegeven om hem terug te pakken maar helaas lukte dat net niet. In de tweede manche kwam ik al snel aan op een tweede plaats en heb geprobeerd om netjes en constant te rijden. Het was heet maar ik voelde me goed. Een volgende tweede plaats is goed.’’

 Jed Beaton: ‘’Ik ben heel tevreden over hoe de Grand Prix is verlopen. Ik had wat rust nodig na mijn valpartij in Portugal en om dan twee goede resultaten neer te zetten, is geweldig. Ik heb voor deze Grand Prix drie keer met de motor gereden. Ik voelde me goed en ik had tijdens deze trainingen geen pijn meer. De eerste manche begon niet goed. Door een slechte start had ik veel werk om te doen. Ik kwam van buiten de top twintig terug naar een twaalfde plaats. In de tweede manche voelde ik de energie die ik in de eerste manche had verspeeld. Ik wist een aantal mooie inhaalmanoeuvres te forceren en ben tevreden met een zevende plaats. Nu de valpartij in Portugal achter mij ligt, wil ik met deze resultaten verder bouwen richting de volgende Grand Prix in Letland.’’

Foto's door Bavo

Daguitslag Grand Prix MX2 Rusland:
1 Jorge Prado 50 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 44 Pnt
3 Jago Geerts 40 Pnt
4 Tom Vialle 34 Pnt
5 Michele Cervellin 30 Pnt
10 Jed Beaton 23 Pnt
 
Tussenstand wereldkampioenschap MX2:
1 Jorge Prado 347 Pnt
2 Thomas Kjer Olsen 327 Pnt
3 Jago Geerts 257 Pnt
4 Henry Jacobi 236 Pnt
5 Tom Vialle 216 Pnt
14 Jed Beaton 110 Pnt

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Overveld Parts
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
Ovaa Motors
JH MX Service
Ready 2 Compete