SJ Racing
Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
HK Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Carpus
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
HMX Parts

Succes en tegenslag voor Rick Elzinga in de Dutch Masters 250 in Rhenen

Rick Elzinga van het SDM Corse Yamaha team heeft in de derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen een top tien plaats weten te behalen.

Succes en tegenslag voor Rick Elzinga in de Dutch Masters 250 in Rhenen

Elzinga reed een sterke eerste manche waarin hij op een tiende plaats over de finish kwam. Echter in de manche landde hij verkeerd na een sprong en bezeerde hierbij zijn geblesseerde elleboog. Hierdoor was hij in de tweede manche niet in staat om van start te gaan.

Het technische circuit van Rhenen lag er in de training mooi bij. De vele hoogteverschillen zorgden voor een Buitenlands tintje en dit zorgde ervoor dat er veel publiek op de been was. In het sterk bezette deelnemersveld vol met Grand Prix en EMX-rijder wist Rick zich in de ochtend als achttiende te kwalificeren voor de wedstrijd.

Een goede start in de eerste manche zorgde ervoor dat hij gelijk in de juiste groep zat. Hij had al snel een goed ritme in handen en wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een goede achtste plaats. Echter op een dubbelsprong landde hij verkeerd waardoor hij zijn geblesseerde elleboog pijn deed. Rick heeft de wedstrijd nog wel uitgereden en kwam als tiende binnen.

Na de eerste manche heeft hij in goed overleg besloten om in de tweede manche niet meer van start te gaan. Omdat Rick in de tweede manche niet tot scoren kwam, eindigde hij in het dagklassement op een zestiende plaats. Rick zal zijn elleboog nu rust geven zodat hij volgend weekend kan deelnemen aan de EMX250 wedstrijd in Rusland.

Daguitslag Dutch Masters 250 Rhenen:
1 Jago Geerts 50 Pnt
2 Ben Watson 42 Pnt
3 Roan van de Moosdijk 38 Pnt
4 Henry Jacobi 38 Pnt
5 Bas Vaessen 34 Pnt
16 Rick Elzinga 11 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ready 2 Compete
JH MX Service
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
Bakens Yamaha