Promax Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
4 Stroke
HK Suspension
SJ Racing

Advertenties

TvH Motorsport
BCS Racing
Carpus
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
Eilers MX Racing

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Dutch Masters in Rhenen

Glenn Coldenhoff van het Standing Construct KTM team heeft een moeilijke derde wedstrijd van de Dutch Masters of Motocross in Rhenen gekend.

Glenn Coldenhoff kent moeilijke Dutch Masters in Rhenen

Coldenhoff kampte in de eerste manche met harde armen waardoor er niet meer in zat dan een zesde plaats. In de tweede manche reed hij tegen het starthek aan en zorgde een valpartij in de beginfase ervoor dat hij de aansluiting met de kopgroep miste waardoor hij vijfde werd.

Op het heuvelachtige circuit van Rhenen wist Coldenhoff in de training een goede ronde neer te zetten. Hij kwam uit op een tweede tijd, wat hem een ideale startpositie bezorgde voor in de manches.

In de eerste manche pakte Glenn een goede start en kon in de kopgroep aan de wedstrijd beginnen. ‘’De start was super maar ik kreeg al snel last van harde armen. Ik verloor daardoor het ritme en wat ik ook probeerde, ik kon dit niet veranderen. Er zat niet meer in dan een zesde plaats, wat voor mij zeer teleurstellend was,’’ vertelt Glenn.

Gedreven stond hij achter het starthek voor de tweede manche maar helaas reageerde hij te snel en reed tegen het starthek aan. In een hoog tempo kwam hij naar voren en reed aan het einde van de eerste ronde alweer rond de tiende plaats. Omdat Glenn te gehaast aan het rijden was, kwam hij in de tweede ronde nog een keer ten val waardoor hij weer teruggeslagen werd naar een vijftiende plaats. In de rest van de manche gaf hij alles en ook het rijden ging beter dan in de eerste manche waardoor hij op een vijfde plaats over de finish wist te komen.

‘’Het was een teleurstellende dag voor mij maar soms zitten die dagen er tussen. We moeten het positieve eruit pakken en hard werken voor Rusland waar de volgende Grand Prix op het programma staat.’’

In het dagklassement eindigde Glenn op een vijfde plaats in Rhenen en hiermee blijft hij in de tussenstand van de Dutch Masters of Motocross op een tweede plaats staan. Glenn’s volgende wedstrijd is de achtste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Rusland.

Daguitslag Dutch Masters 500 Rhenen:
1 Romain Febvre 45 Pnt
2 Arminas Jasikonis 44 Pnt
3 Jeffrey Herlings 43 Pnt
4 Pauls Jonass 38 Pnt
5 Glenn Coldenhoff 31 Pnt

Tussenstand Dutch Masters 500:
1 Arminas Jasikonis 141 Pnt
2 Glenn Coldenhoff 110 Pnt
3 Pauls Jonass 105 Pnt
4 Petar Petrov 84 Pnt
5 Lars van Berkel 75 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
JH MX Service
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
Overveld Parts
CPJ Techniek
De Brug Personeel
Ovaa Motors