SJ Racing
Promax Racing
4 Stroke
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
HK Suspension

Advertenties

Gremmer Constructie
BCS Racing
TvH Motorsport
MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Carpus
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot

Yourick den Hollander in de top tien in het ONK 85cc in Harfsen

Het GT Husqvarna team is met Yourick den Hollander in het Open Nederlands Kampioenschap 85cc in Harfsen in de top tien geeindigd.

Yourick den Hollander in de top tien in het ONK 85cc in Harfsen

Yourick had in de training veel last van de drukte en slaagde er daardoor niet in om een perfecte ronde neer te zetten. Hiermee sloot hij de sessie af als dertiende en wilde het in de manches graag beter doen. In de eerste manche kwam hij na een slechte start terug naar een twaalfde plaats. Bij de start van de tweede manche kwam het starthek terug omhoog en hier reed Yourick tegenaan. Hij gaf alles wat hij in zich had en wist met een goed ritme terug te komen naar een tiende plaats. Hiermee werd hij negende in het dagklassement.

Op zaterdag reed het team een UMX wedstrijd op het circuit van Harfsen. In de klasse van Gerwin Tuitert was het met vijftig rijders druk in de training. Het rijden ging lekker met Gerwin en hij wist een derde tijd neer te zetten. Op zijn Husqvarna FC450 kwam hij bij de start van de eerste manche in de verdrukking terecht en kon pas rond de vijftiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Met een goed ritme kwam hij terug naar voren en wist op een zesde plaats over de finish te komen. Ook in de tweede manche zat hij er niet heel goed bij met de start en kwam pas op een negende plaats uit de eerste ronde. In de beginfase werkte hij zich op naar een zesde plaats maar door een foutje viel hij terug. In de slotfase hervond hij de aansluiting met een groepje en kwam als negende over de finish, op slechts drie seconden van de vijfde man. Met deze resultaten eindigde Gerwin op een zesde plaats in het dagklassement en staat na drie wedstrijden op een derde plaats in het kampioenschap.

Robin van Oldeniel reed op de motor van vorig jaar wat even wennen was. Na een matige start in de eerste manche kwam hij vanaf een negende plaats terug naar een vijfde positie. De vering stond erg zacht en hij besloot om dit voor de tweede manche aan te passen. In de tweede manche startte hij opnieuw rond de tiende plaats en kwam terug naar een derde plaats. Helaas gooide een valpartij roet in het eten waardoor hij uiteindelijk genoegen moest nemen met een zesde plaats.

Op zondag reed Robin een wedstrijd om de CUP 250 in Eersel. In de tijdtraining lag het circuit helemaal vlak waardoor de snelheid hoog lag. Robin zette in de laatste ronde zijn snelste tijd neer en begon met een goed gevoel aan de voorbereiding op de eerste manche. In de eerste manche kwam hij slecht weg bij de start en kon pas rond de tiende plaats aan de wedstrijd beginnen. Omdat de snelheid hoog lag was het moeilijk om in te halen. Toch wist Robin terug te komen naar een zesde plaats maar door een valpartij viel hij weer terug naar een elfde plaats. In het resterende deel van de wedstrijd gingen alle remmen los bij Robin en vocht hij zich nog helemaal terug naar een vierde plaats. Bij de start van de tweede manche had Robin pech want het starthek klapte terug omhoog waardoor zijn achterwiel de lucht in ging. Na zijn slechte start wilde Robin snel plaatsen winst boeken maar kwam hierbij ten val en moest vanaf een zevenentwintigste plaats terug zien te komen. Alles gevend wist hij de ene na de andere rijder te passeren en kwam als elfde over de finish. In de daguitslag eindigde van Oldeniel op een zesde plaats in Eersel.

Ook Maureen Zweers kwam aan de start in Eersel en wel in de CUP 125. In de tijdtraining ging het goed met Maureen en ze zette een 23ste tijd op de klok waarmee ze met vijf andere rijders in dezelfde seconde zat. Na een goede start in de eerste manche reed ze een constante wedstrijd waarin ze op een achttiende plaats over de finish kwam. In de tweede manche moest ze na een mindere start een inhaalrace rijden. Tijdens haar opmars begaf haar achterrem het waardoor het er niet makkelijker op werd. Ze zette goed door en wist de manche op een twintigste plaats af te sluiten. Met deze resultaten werd ze achttiende in de daguitslag.

De eerstvolgende grote wedstrijd voor het GT Husqvarna team is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op Hemelvaarsdag!


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
JH MX Service
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Ovaa Motors