Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

TvH Motorsport
HMX Parts
MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
BCS Racing
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
Carpus

Rene Boer pakt eerste podiumplaats in het ONK 500 in Harfsen

Rene Boer van het Hofstede MX team heeft zijn eerste podiumplaats in het ONK 500 binnen. Op het bosrijke circuit van Harfsen wist Boer met een derde en vijfde plaats in de manches netjes derde te worden in het dagklassement.

Rene Boer pakt eerste podiumplaats in het ONK 500 in Harfsen

In de tijdtraining ging het rijden lekker maar toch viel de zevende tijd hem iets tegen. Een goede start in de eerste manche waarbij hij in de eerste bocht net een valpartij kon ontwijken zorgde ervoor dat hij als derde aan de wedstrijd kon beginnen. In de beginfase kon hij de twee kopmannen goed volgen en reed daarna de wedstrijd met een goed tempo uit op een derde plaats. In de tweede manche kwam hij van de zevende plaats terug naar de vijfde plaats. De hele manche heeft hij dicht achter de vierde man gereden maar kon hem niet passeren waardoor hij als vijfde finishte en derde werd in het dagklassement.

Ralph Slager begon sterk aan de dag door in de tijdtraining van de 250 klasse een zevende tijd neer te zetten. Na een goede start wist hij in de eerste ronde door te stoten naar een vierde plaats. Vervolgens ging hij in de aanval op de derde man maar hierbij kwam hij ten val en werd teruggeslagen naar een tiende plaats. Na de valpartij kon hij zich niet herpakken en finishte als twaalfde. In de tweede manche was de start slecht maar wel kwam hij gedurende de wedstrijd vanaf een twintigste plaats terug naar een zevende plaats, wat hem ook in het dagklassement een zevende plaats opleverde.

 Met Dylan Schra ging het rijden lekker in de tijdtraining van de 250 klasse maar zijn tijd viel wat tegen waardoor hij in beide manches vanaf de tweede startrij moest starten. In de eerste manche pakte hij een aardige start maar omdat hij in de beginfase een aantal plaatsen verloor, kwam hij op een zevenendertigste plaats te rijden. Gedurende de wedstrijd kwam hij met een constant tempo en zonder foutjes op een 32ste plaats over de finish. De start van de tweede manche was beter en ditmaal kwam hij op een achtentwintigste plaats uit de eerste ronde. Helaas kon hij dit niet vasthouden en zakte terug naar een 32ste plaats waarmee hij 33ste werd in het dagklassement.

Karl Timmerman begon positief aan de dag door in de tijdtraining van de 250 klasse een zeventiende tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en kon in de top vijftien aan de wedstrijd beginnen. Helaas was dit van korte duur want in de derde ronde kreeg hij af te rekenen met een lekke band waardoor hij de wedstrijd moest verlaten. Een slechte start en een valpartij in de eerste ronde zorgden ervoor dat hij in de tweede manche in de achterhoede aan de wedstrijd moest beginnen. Het rijden ging niet lekker maar toch vocht hij zich gedurende de wedstrijd terug naar een vierentwintigste plaats.

 Roan Tolsma kon in de tijdtraining van de 85cc klasse niet de ruimte vinden om een perfecte ronde neer te zetten en moest genoegen nemen met een 22ste tijd. In de eerste manche kwam hij na een slechte start vanaf een zesentwintigste plaats terug naar een achttiende positie. Ook in de tweede manche moest hij een inhaalrace rijden. Ditmaal deed hij het een positie beter en kwam als zeventiende over de finish waarmee hij zestiende werd in het dagklassement.

Jesper Gils kende bij de CUP 125 in Eersel een moeilijke tijdtraining. Een valpartij in de eerste ronde gooide roet in het eten want daarna kon hij niet lekker meer in zijn ritme komen. In de eerste manche pakte Jesper geen goede start en omdat hij ook nog een keer ten val kwam, belandde hij in het achterveld. Het rijden ging niet zoals het hoorde waardoor Klaas Hofstede hem na de eerste manche moed in praatte en hem adviseerde om rustig te blijven. In de tweede manche ging het beter en reed hij goed mee in de groep. Met een constant tempo wist hij twee plaatsen winst te boeken en kwam als zeventiende over de finish te komen. In het dagklassement legde Jesper beslag op een negentiende plaats.

De volgende wedstrijd van het Hofstede MX team is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op Hemelvaartsdag (30 mei).


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
Overveld Parts
VdLaarRacing