Promax Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension
4 Stroke
SJ Racing
BZS Racing Parts

Advertenties

MX Shop 4 You
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
HMX Parts
Carpus
BCS Racing
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport

Amber Simons wint NK Dames in Horst, Kevin Simons pakt beste seizoenresultaat in Harfsen

Amber Simons van Lakerveld Racing heeft het Nederlands Kampioenschap Dames van de MON in Horst weten te winnen.

Amber Simons wint NK Dames in Horst, Kevin Simons pakt beste seizoenresultaat in Harfsen

In de eerste manche begon ze als leidende dame aan de wedstrijd maar in de tweede ronde kwam ze bijna ten val tegen een hek waardoor ze een aantal plaatsen verloor. Ze zette de achtervolging in maar tijdens de wedstrijd kwam ze nog twee keer ten val. Ze wist zich goed te herpakken en kwam nog op een tweede plaats van de dames over de finish. In de tweede manche pakte ze kopstart maar helaas kwam ze in de tweede bocht ten val waardoor ze vanuit de achterhoede terug naar voren moest zien te komen. Ze reed een sterke inhaalrace en wist de manche nog winnend af te sluiten. Met een 2-1 in de manches won ze het dagklassement in Horst.

Kevin Simons behaalde bij het ONK 125 in Harfsen zijn beste seizoenresultaat. Kevin wist in de tijdtraining van de 125 klasse een achtste tijd neer te zetten. In de eerste manche pakte hij een goede start en kwam op een achtste plaats uit de eerste bocht. Omdat hij niet gelijk in het juiste ritme zat, verloor hij in de beginfase vier plaatsen. Later in de wedstrijd begon het beter te gaan en wist hij twee plaatsen terug te pakken en kwam als tiende over de finish. In de tweede manche had hij meer werk te doen want ditmaal kwam hij pas op een twintigste plaats uit de eerste ronde. Met een goed ritme vocht hij zich terug naar voren en wist nog tiende te worden. Met deze resultaten eindigde hij op een achtste plaats in het dagklassement en behaalde hiermee zijn beste resultaat van dit seizoen tot nu toe.

Nick Leerskes zette in de tijdtraining van de 250 klasse in Harfsen meerdere keren aan maar slaagde er niet in om de perfecte ronde te rijden waardoor hij op een 29ste plaats strandde. In de eerste manche pakte hij een goede start maar in de eerste bocht werd hij helemaal naar buiten gedrukt. In de beginfase kon hij niet lekker in zijn ritme komen maar na een aantal ronden werd dit beter. Helaas werd zijn opmars onderbroken toen hij een foutje maakte en een andere rijder hem raakte. Nick kwam hierbij ten val en omdat hij daarna niet meer in zijn ritme kon komen, moest hij genoegen nemen met een achttiende plaats. In de tweede manche kwam hij na een goede start beter door de eerste bocht. In de beginfase kon hij niet in zijn ritme komen en ook duurde het inhalen te lang. Nadat hij een paar rijders had weten te passeren, kwam hij in een goed ritme en wist hij de wedstrijd op een nette twaalfde plaats af te sluiten. Omdat er twee rijders werden gediskwalificeerd, werd hij op een tiende plaats geklasseerd. In de daguitslag eindigde Nick op een twaalfde plaats.

Hessel Danen kwam aan de start in de CUP 125 klasse. In de training was het circuit nog helemaal vlak waardoor het tempo hoog lag en de verschillen klein waren. Hessel wist een redelijke ronde neer te zetten en kwam uit op een twaalfde tijd. In de eerste manche kwam hij niet zo goed weg bij de start maar wist zich van rond de twintigste plaats terug op te werken naar een dertiende plaats. Het duurde lang voordat hij de twaalfde man wist te passeren en toen dit eenmaal het geval was, verloor hij zijn ritme en begon plaatsen te verliezen. Dit had tot gevolg dat hij in de eerste manche niet verder kwam dan een achttiende plaats. Ook in de tweede manche pakte hij niet zo’n goede start en omdat inhalen in de beginfase moeilijk was omdat de baan uit 1 ideale lijn bestond, moest hij rustig blijven. Hessel wist zich gedurende de wedstrijd op te werken naar een vijftiende plaats en kreeg de aansluiting met drie rijders voor hem. Helaas kon hij deze niet passeren en werd vijftiende. Ook in het dagklassement eindigde Hessel op een vijftiende plaats.

De volgende grote wedstrijd voor Lakerveld Racing is de derde wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Rhenen op Hemelvaartsdag!


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
CPJ Techniek
JH MX Service
Borduurstudio AN
Ready 2 Compete