BZS Racing Parts
HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
4 Stroke
SJ Racing

Advertenties

BCS Racing
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
MX Shop 4 You
Carpus
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing

Rene de Jong verrassend winnaar in ONK 250 in Harfsen

Rene de Jong van het Andre Motors KTM team heeft zondag het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Harfsen weten te winnen.

Rene de Jong verrassend winnaar in ONK 250 in Harfsen

In beide manches moest de Jong naar voren komen. Na een moeilijk begin in de eerste manche vocht hij zich nog helemaal terug naar een tweede plaats. In de tweede manche was hij in gevecht om de derde plaats toen hij ten val kwam en uiteindelijk als negende over de finish. Deze resultaten waren voldoende voor de eindzege in Harfsen.

De dag in Harfsen begon moeizaam voor Rene. ‘’In de training lag de baan nog erg snel waar ik niet goed aan kon wennen. Eigenlijk reed ik te netjes voor op het snelle circuit. Ik heb een aantal keren aangezet maar kwam niet verder dan een twintigste tijd,’’ vertelt Rene.

Door de slechte trainingstijd mocht hij pas laat oprijden naar het starthek waardoor hij aan de buitenzijde moest starten. ‘’Ik kwam goed uit het starthek maar in de eerste bocht werd ik naar buiten gereden waardoor ik rond de twaalfde plaats aan de wedstrijd kon beginnen. In het begin had ik het niet makkelijk omdat ik vrij lang aan het zoeken ben geweest naar de juiste lijnen. Na zo’n tien minuten kwam ik in een goed ritme en wist ik nog vele plaatsen winst te boeken. In de voorlaatste ronde nam ik de tweede plaats in handen maar door een fout werd ik even teruggeslagen naar een derde plaats. Ik kon dit vrij snel herstellen en ging op jacht naar de leider in de wedstrijd. Op de finish scheelde het niet veel en ik werd tweede.’’

Ook in de tweede manche kwam Rene rond de tiende plaats uit de start. Gedurende de wedstrijd werkte hij zich op naar een vierde plaats en ging in de aanval op de derde man. Hierbij kwam hij door een stuurfout hard ten val en werd teruggeslagen naar een negende plaats. In de laatste twee ronden wist hij deze positie goed te verdedigen en kwam als negende over de finish.

Door wisselende uitslagen waren een tweede en negende plaats in de manches voldoende voor de eindzege in Harfsen. ‘’Over de tijdtraining was ik zeer teleurgesteld maar de wedstrijd maakte alles weer goed,’’ vertelt Rene.

Daguitslag ONK 250 Harfsen:
1 Rene de Jong 78 Pnt
2 James Carpenter 74 Pnt
3 Kay Ebben 73 Pnt
4 Emil Weckman 72 Pnt
5 Eric Leijtens 71 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Borduurstudio AN
Overveld Parts
VdLaarRacing
Ovaa Motors
JH MX Service
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
De Brug Personeel