HK Suspension
Van Laar Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke

Advertenties

BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Shop 4 You
HMX Parts
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
Gremmer Constructie
Carpus
MX Stage Alain Roels

Alessandro Lupino laat mooie dingen zien in Portugal

Voor het Gebben Van Venrooy Kawasaki Racing team stond afgelopen weekend in het teken van de Grand Prix in het Portugese Agueda.

Alessandro Lupino laat mooie dingen zien in Portugal

Na het wegvallen van Marcel Conijn, die tijdens een doordeweekse  training een blessure opgelopen had, waren alle ogen op beide MXGP rijders gericht.

Tijdens de kwalificatietraining liet Lupino zien goed uit de voeten te kunnen op dit circuit. Op een 8e positie sloot de Italiaanse Kawasaki rijder deze sessie af. Benoit Paturel kwam niet tot een goede ronde en kwam niet verder dan een 25e startplaats voor de kwalificatierace. Het was Alessandro Lupino die met de Gebben Van Venrooy Kawasaki de kopstart nam in de kwalificatierace. Na de eerste ronde kwam de Italiaan op een 3e positie door en gaf deze niet meer uit handen. Paturel reed na een slechte start naar een goede 17e positie.

Tijdens de start van de eerste manche kwam Lupino direct na het vallen van het starthek in aanraking met Tim Gajser. Het voordeel van een goede startpositie was direct verdwenen, maar de Kawasaki rijder wist zich toch nog de top tien in te knokken. Paturel had een slechte start en kwam niet verder dan een 17e positie.

In de tweede manche zat Lupino er direct goed bij en draaide als 5e de eerste bocht in. Direct zette hij de aanval in maar dit verliep anders dan verwacht. Door het kiezen van een andere lijn kwam Alessandro terecht in een modderig stuk van de baan en viel terug naar een 20e positie. Na een moeizame wedstrijd kwam Lupino niet verder dan een 14e plaats. Hevig balend van zijn fout in de eerste ronde keek de Italiaan met gemengde gevoelens terug op dit weekend. De Fransman Benoit Paturel leek wel een abonnement te hebben op de 17e positie in Portugal. Na een 17e plaats in zowel de kwalificatie alsmede de eerste manche kwam Benoit ook in de tweede manche niet verder dan een 17e positie.

Komend weekend staat het Gebben Van Venrooy Kawasaki team aan de start tijdens de Franse GP in St Jean d’Angely.   


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
JH MX Service
Ready 2 Compete
Borduurstudio AN
Overveld Parts
De Brug Personeel
CPJ Techniek
VdLaarRacing