HK Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

BCS Racing
MX Shop 4 You
HMX Parts
Gremmer Constructie
Carpus
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing

GT Husqvarna-rijder Robin van Oldeniel wint CUP 250 wedstrijd in Geldermalsen

Robin van Oldeniel van het GT Husqvarna team heeft in Geldermalsen de CUP 250 wedstrijd weten te winnen. Met een derde en een eerste plaats in de manches scoorde hij voldoende punten om de dagzege voor zich op te eisen.

GT Husqvarna-rijder Robin van Oldeniel wint CUP 250 wedstrijd in Geldermalsen

Ook Ruben Koskamp was in de top tien te vinden in Geldermalsen. Gerwin Tuitert en Sebastiaan Kamperman kwamen aan de start in de clubwedstrijd in Harfsen, evenals Robin die ook van de partij was.

Na een goede start in de eerste manche wist Gerwin al snel de leiding over te nemen. Dit was echter van korte duur want hij werd ingehaald maar wist wel samen met de kopman een gat te slaan en als tweede over de finish te komen. Bij de start van de tweede manche kwam zijn Husqvarna machine omhoog waardoor hij even van het gas af moest en als vierde de eerste bocht in dook. Tijdens de eerste ronde stootte hij gelijk door naar een tweede plaats en dit wist hij tot in de slotfase vast te houden. Even wisselde hij van positie met de derde man maar Gerwin nam de tweede plaats terug in handen en hoopte deze vast te kunnen houden. Echter in de laatste ronde maakte hij toch nog een foutje waardoor hij genoegen moest nemen met een derde plaats. Met deze resultaten scoorde hij hetzelfde aantal punten als de tweede man maar door zijn mindere uitslag in de tweede manche moest hij tevreden zijn met een derde plaats. In de eindstand van het clubkampioenschap is hij op een tweede plaats geeindigd.

Omdat Sebastiaan Kamperman de afgelopen weken niet heeft kunnen trainen vanwege een virus in zijn evenwichtsorgaan, was het even afwachten hoe het zou gaan. In de training ging het lekker waardoor hij met een goed gevoel aan de eerste manche kon beginnen. Ook in de eerste manche ging het lekker totdat hij in de slotfase last kreeg van harde onderarmen en als tiende over de finish kwam. In de tweede manche kon hij het beter volhouden en ging het rijden voor zijn gevoel lekker. Dit leverde hem een negende plaats op, wat ook zijn uitslag was in de daguitslag.

Robin van Oldeniel had een druk weekend met de clubwedstrijd in Harfsen en de Cup wedstrijd in Geldermalsen. In Harfsen kwam hij in de eerste manche op een vierde plaats uit de start maar wist al snel door te stoten naar de koppositie. Helaas moest hij de koppositie in het midden van de wedstrijd afstaan en kwam als tweede over de finish. In de tweede manche leidde Robin in de beginfase maar omdat hij niet de juiste lijnen reed, verloor hij de koppositie en kwam wederom als tweede over de finish, wat ook een tweede plaats in het dagklassement betekende.

Een dag later kwam van Oldeniel samen met Ruben Koskamp aan de start in de 250 Cup wedstrijd in Geldermalsen. Robin had vorige week al een keer getraind op dit circuit en wist in de training een zesde tijd op de klok te zetten. Ook Ruben had een goede ritme in de training en wist een goede achtste tijd neer te zetten.

Toen het starthek in de eerste manche viel was het Robin die een hele goede start wist te pakken en als tweede aan de wedstrijd kon beginnen. Echter door een fout op een dubbelsprong verloor hij een positie en wist de wedstrijd op een mooie derde plaats af te sluiten. Ruben  kwam rond de tiende plaats uit de start en werkte zich op naar een achtste plaats. Ruben werkte een gecontroleerde wedstrijd af en wist als achtste over de finish te komen.

Voor de tweede manche was er flink gesproeid tegen het stof. Hierdoor was het erg glad en moest er goed geconcentreerd gereden worden. In de eerste ronde maakte Robin gelijk veel plaatsen goed en kwam in de vijfde ronde aan op een tweede plaats. Robin hield het tempo strak en liep in op de kopman. In de voorlaatste ronde kwam hij aan het achterwiel en in de laatste ronde sloeg hij toe. In het resterende deel van de ronde hield hij het hoofd koel en wist de manche winnend af te sluiten. Hiermee verzekerde Robin zich van de dagzege in Geldermalsen. Ruben ondervond hinder van een valpartij in de eerste bocht waardoor hij pas als dertigste aan de wedstrijd kon beginnen. Hij bouwde zijn wedstrijd goed op en kwam steeds verder terug naar voren. Hij bleef doorvechten tot in de slotfase en wist op een elfde plaats over de finish te komen. In het dagklassement leverde dit hem een tiende plaats op, waar hij erg tevreden over is.

In de tussenstand om het Cup 250 Kampioenschap is Robin opgeklommen naar een derde plaats en Ruben bezet momenteel de twaalfde plaats. Over anderhalve week staat de volgende wedstrijd op het programma in Arnhem.
   
    
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
VdLaarRacing
CPJ Techniek
De Brug Personeel
JH MX Service
Ovaa Motors
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN