HK Suspension
SJ Racing
Promax Racing
BZS Racing Parts
Van Laar Suspension
4 Stroke

Advertenties

Eilers MX Racing
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
TvH Motorsport
BCS Racing
Carpus

Skovgaard en Cuppen in de top tien en sterk endurodebuut van Jorn Zoetekouw

JTX Racing was het afgelopen weekend actief in Binnen en Buitenland.

Skovgaard en Cuppen in de top tien en sterk endurodebuut van Jorn Zoetekouw

In het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad was John Cuppen in de top tien te vinden, Jorn Zoetekouw maakte een sterk enduro debuut door in het Belgisch Kampioenschap op het podium te finishen en Nikolaj Skovgaard werd zesde in het Deens Kampioenschap. Ook Sven te Dorsthorst, Marnick Schel en Marnicque Tuininga kwamen in actie waarvan u hieronder de resultaten kunt lezen.

 

Sven te Dorsthorst en John Cuppen kwamen aan de start in het ONK 500 in Lelystad. In de training reed Sven lekker zijn ronden maar slaagde er niet in om een ultieme ronde neer te zetten waardoor hij op een zestiende tijd strandde, net een plaats achter John Cuppen die ook niet de juiste lijnen gevonden kreeg op het harde circuit.

 

In de eerste manche was het John die rond de tiende plaats aan de wedstrijd kon beginnen. Omdat hij door het stof bijna niets zag in de beginfase heeft hij het tempo iets laten zakken maar wist zich al snel op te werken naar een negende plaats. John was in een flinke strijd verwikkeld met de tiende man dat rondenlang duurde. Helaas wist hij dit gevecht niet in zijn voordeel te beslissen waardoor hij als tiende werd afgevlagd. Sven kwam op een twaalfde plaats rijdend ten val en bezeerde zijn schouder waardoor hij de wedstrijd rustig heeft uitgereden.

 

In de tweede manche kon John opnieuw in de top tien aan de wedstrijd beginnen. Verschillende keren wisselde hij van positie en had hij de achtste en negende man in het vizier. Helaas wist hij ze niet te passeren en kwam opnieuw als tiende over de finish, waarmee hij ook tiende werd in het dagklassement. Sven pakte een redelijke start en reed lang op een elfde plaats. Gedurende de wedstrijd moest hij een plaats prijsgeven en kwam op een twaalfde plaats over de finish.

 

Nikolaj Skovgaard nam deel aan een wedstrijd om het Deens Kampioenschap. In de tijdtraining wist hij zijn tijd twee keer te verbeteren en wist een vierde tijd in zijn groep neer te zetten. In de eerste manche kwam hij in de top tien uit de start en omdat hij tijdens de manche twee rijders wist te passeren en er een rijder uitviel, kwam hij op een sterke zesde plaats over de finish. Bij de start van de tweede manche kwam hij heel goed weg en begon als zevende aan de wedstrijd. Gedurende de wedstrijd verloor hij een positie maar Nikolaj ging terug in de aanval en deed er alles aan om de rijder voor hem terug te pakken. Ondanks verwoede pogingen lukte dit niet waardoor hij als zevende over de finish kwam. In het dagklassement eindigde hij op een zesde plaats en staat nu op een vijfde plaats in de tussenstand van het Deens Kampioenschap.

 

Na vier jaar gewacht te hebben, was dit weekend eindelijk het endurodebuut van Jorn Zoetekouw. Hij kwam aan de start in het Belgisch Kampioenschap in Lierneux. Er stonden twee proeven op het programma waarvan de eerste erg technisch was en de tweede proef was uitgezet op een grasland. Het rijden ging lekker met Jorn en hij heeft bijzonder veel ervaring opgedaan. Door goede proeftijden neer te zetten wist hij derde te worden in de E1 klasse en in de scratch finishte hij als vijftiende.

 

Marnicque Tuininga reed zondag in Cuijk zijn allereerste MON-wedstrijd bij de junioren. Na een goede start in de eerste manche wist hij in de tweede ronde door te stoten naar de koppositie en wist een voorsprong op te bouwen. Echter op een nat gedeelte van het circuit gleed hij onderuit en werd teruggeslagen naar een derde plaats. Gedurende de wedstrijd moest Tuininga nog enkele plaatsen prijsgeven waardoor hij als zesde over de finish kwam. In de tweede manche vertrok de JTX Racing KTM als een speer bij de start en kon hij als leider aan de wedstrijd beginnen. De snelheid lag hoog maar helaas omdat Marnicque vanwege harde onderarmen het stuur niet goed vast kon houden, moest hij het tempo laten zakken en werd vijfde, wat hem in het dagklassement een zesde plaats opleverde.

 

Marnick Schel wist in de DMX Zuid wedstrijd in Oirschot in de eerste manche goed terug naar voren te komen en werkte zich vanaf een achttiende plaats op naar een zevende positie. In de tweede manche was zijn start beter en kon hij als vijfde aan de wedstrijd beginnen. Omdat hij in het begin iets te voorzichtig was, werd hij door twee rijders gepasseerd maar omdat het rijden naarmate de wedstrijd steeds beter begon te gaan, wist hij toch nog terug te komen naar een vijfde plaats. In het dagklassement eindigde Marnick op een vijfde plaats en gelukkig heeft hij steeds minder last van zijn hand/polsblessure.

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Ovaa Motors
Ready 2 Compete