4 Stroke
HK Suspension
Promax Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
SJ Racing

Advertenties

HMX Parts
Carpus
TvH Motorsport
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
BCS Racing

Wilvo Yamaha MXGP neemt het positieve mee vanuit Pangkal Pinang

Na een lange reis naar de andere kant van de wereld, landde het Wilvo Yamaha MXGP team op het eiland van Pangkal Pinang in Indonesie waar de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP werd verreden.

Wilvo Yamaha MXGP neemt het positieve mee vanuit Pangkal Pinang

Het team begon ondanks het wisselvallige weer met goede moed aan het weekend, op het circuit waarop Shaun Simpson vorig jaar de zege wist te pakken.

Door een hevige storm veranderde het circuit in een modderpoel voor het zaterdagprogramma. Dankzij de zon droogde het circuit snel op waardoor de baan er in de kwalificatieheat al een stuk beter bij lag. Jeremy Seewer hield een positief gevoel over aan de kwalificatieheat en wist als achtste over de finish te komen. Seewer kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde maar werkte zich gedurende de heat langs verschillende rijders en kwam als achtste binnen. Shaun Simpson maakte in de kwalificatieheat teveel fouten waardoor er niet meer in zat dan een zestiende plaats.

Jeremy Seewer wist in de warm up op zondagochtend een vierde tijd neer te zetten en liet dezelfde snelheid zien in de eerste manche. Helaas maakte een slechte start het hem opnieuw moeilijk aangezien hij pas op een twaalfde plaats uit de eerste ronde kwam. Seewer ging gelijk aan de slag en werkte zich op naar een negende plaats. Niet veel later nam hij de achtste plaats in handen en ging in de aanval op de zevende man. Helaas kon hij dit gevecht niet in zijn voordeel beslissen en kwam als achtste over de finish. Voor Seewer was dit al de achtste keer dit jaar dat hij als achtste over de finish kwam en legde hiermee de basis voor een goed resultaat in de daguitslag.

Een aantal fouten hinderden Jeremy Seewer in de tweede manche maar ondanks dit gaf hij alles en bewees dat hij in de top zes thuis hoort. Seewer herstelde zich en wist er nog een tiende plaats uit te halen, wat ook zijn positie was in de daguitslag. Na de wedstrijd in Indonesie blijft Seewer op een achtste plaats staan in de tussenstand en heeft zijn voorsprong op de negende man verder uit weten te bouwen.

Shaun Simpson kende opnieuw een moeilijk weekend want valpartijen en andere kleine tegenslagen weerhielden hem van het strijden voor top tien klasseringen. Met een achttiende en negentiende plaats in de manches eindigde hij op een negentiende plaats in het dagklassement. Ook is dit zijn positie in de tussenstand van het wereldkampioenschap. Zijn positie in de tussenstand geeft niet weer hoe hij presteert aangezien hij eerder dit jaar door een blessure drie wedstrijden heeft moeten missen.

Er is geen mogelijkheid om te relaxen voor het Wilvo Yamaha MXGP team want volgend weekend staat de volgend Grand Prix op het programma in Semarang, Indonesie.

Commentaar Jeremy Seewer: ‘’Het was een zwaar weekend voor mij. Ik voelde me het hele weekend best goed maar toch ging het niet helemaal zoals gewenst. In de tweede manche zat ik in de eerste paar bochten in de top vijf maar ben helaas twee keer ten val gekomen waardoor mijn weekend niet op een positieve manier is geeindigd. Ik finish continu op een achtste plaats, wat niet echt het doel is. Ik voel dat ik er meer uit had kunnen halen maar ik heb een paar domme fouten gemaakt. Er missen nog een aantal punten in de puzzel, soms is het in de eerste ronde en de andere keer is het na twintig minuten. Het hele pakket moet goed vallen zoals het in een manche in Ottobiano deed. Als dat opnieuw gebeurd, is het goed.’’

Commentaar Shaun Simpson: ‘’Ik had het moeilijk dit weekend. Ik had last van mijn ribben en dit werd gedurende het weekend steeds erger. In de eerste manche maakte ik een fout waarbij ik ze nog meer bezeerde. Deze twee manches waren de twee moeilijkste uit mijn leven. Ik ben teleurgesteld over mijn rijden. Ik maak geen excuses maar op dit niveau ga je de klus niet klaren wanneer je geblesseerd bent.’’


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
Borduurstudio AN
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Ovaa Motors
JH MX Service
Overveld Parts
Bakens Yamaha