Van Laar Suspension
SJ Racing
Promax Racing
HK Suspension
4 Stroke
BZS Racing Parts

Advertenties

Vakgarage Akersloot
Carpus
HMX Parts
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
TvH Motorsport
BCS Racing
Gremmer Constructie
MX Stage Alain Roels

Davy Pootjes pakt top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Indonesie

Davy Pootjes van het LRT KTM team is in de twaalfde wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in Indonesiƫ in de top vijf geeindigd.

Davy Pootjes pakt top vijf plaats in Grand Prix MX2 in Indonesie

Na een matige start in de eerste manche moest Pootjes genoegen nemen met een tiende plaats. In de tweede manche had hij een veel betere start en reed de hele manche goed mee in het groepje tot aan de tweede man. Heel even nam hij de vierde plaats in handen maar door een fout moest hij deze weer afstaan waardoor hij op een mooie vijfde plaats over de finish kwam.

Net als vorig jaar had het veel geregend in Pangkal Pinang waardoor de omstandigheden op zaterdag modderig waren. Davy had het goed naar zijn zin op de baan en liet met een vierde en een zesde tijd in de trainingen zien dat hij goed in zijn vel zit. Ook in de kwalificatieheat begon hij sterk. Hij nam kopstart en reed vervolgens in de beginfase in de top drie. Echter in het heetst van de strijd kwam hij met een andere rijder in aanraking en viel. Davy werd hierdoor ver teruggeslagen maar herpakte zich goed en wist nog terug te komen naar een negende plaats.

Op zondag waren de omstandigheden een stuk beter en Davy keek dan ook uit naar de eerste manche. Helaas kwam hij hierin niet goed weg en moest buiten de top tien aan de wedstrijd beginnen. Lang heeft hij gestreden om de elfde plaats en dankzij een sterk eindschot wist hij nog een plaats winst te boeken waardoor hij als tiende over de finish kwam.

In de tweede manche kwam Davy ijzersterk uit de hoek. De crosser uit Ammerzoden startte op een zesde plaats en ging de strijd aan met de rijders in het groepje tot aan de tweede plaats. Pootjes wist o.a. Pauls Jonass en Thomas Kjer Olsen te passeren en had met nog een aantal ronden te gaan de vierde plaats in handen. Door een fout waarbij hij buiten de baan sprong, wist Thomas Covington hem te passeren waardoor Pootjes een positie verloor en als vijfde over de finish kwam.

In het dagklassement eindigde Davy op een achtste plaats en in de tussenstand om het wereldkampioenschap staat hij nu tiende. Volgend weekend staat de dertiende wedstrijd om het wereldkampioenschap op het programma in het Indonesische Semarang.

Overall Grand Prix MX2 in Indonesia:
1 Calvin Vlaandere 45 Pnt
2 Thomas Covington
3 Jorge Prado 38 Pnt
8 Davy Pootjes 27 Pnt
 
World Championship Standings MX2:
1 Pauls Jonass 510 Pnt
2 Jorge Prado 503 Pnt
3 Thomas Kjer Olsen 394 Pnt
10 Davy Pootjes 218 Pnt


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing
De Brug Personeel
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
JH MX Service
Bakens Yamaha