SJ Racing
HK Suspension
BZS Racing Parts
4 Stroke
Promax Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Vakgarage Akersloot
HMX Parts
Gremmer Constructie
Eilers MX Racing
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
TvH Motorsport
Carpus
BCS Racing

Thomas Covington pakt derde podium oprij in Grand Prix MX2 in Indonesie

Met een start tot finish overwinning in de eerste manche in de Grand Prix van Indonesie en een vierde plaats in de tweede manche heeft Thomas Covington van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing zijn podiumreeks in leven gehouden.

Thomas Covington pakt derde podium oprij in Grand Prix MX2 in Indonesie

Met een tweede plaats in het dagklassement pakte Covington zijn derde opeenvolgende podiumplaats in een Grand Prix. In de eerste manche pakte hij kopstart en won op overtuigende wijze de wedstrijd. In de tweede manche moest hij er na een slechte start harder voor werken en vocht zich terug naar een vierde plaats.

Door de vele regenval op de dagen voorafgaande aan het evenement was het circuit nat en modderig tijdens de kwalificaties op zaterdag. Gelukkig waren de omstandigheden op zondag beter toen de beide manches op het programma stonden. Nadat Covington zich op zaterdag als vierde had weten te kwalificeren, was hij hongerig voor de manches op zondag.

In de eerste manche benutte Covington alle power van zijn Husqvarna FC250 en dook als leider de eerste bocht in. Met een goed ritme liep hij weg bij zijn achtervolgers en reed van start tot finish aan de leiding. Voor de tweede manche had hij zijn zinnen gezet op de eindzege maar door een slechte start moest hij door het veld terug naar voren komen en wist er nog een vierde plaats uit te slepen.

Thomas Kjer Olsen pakte een sterke derde plaats in de kwalificatieheat op zaterdag maar helaas kon hij in de manches op zondag niet lekker in zijn ritme komen. Hierdoor kwam Olsen niet verder dan een vijfde en een negende plaats in de manches maar blijft wel op een derde plaats staan in het kampioenschap.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing blijft nu in Indonesie omdat ze hier volgend weekend wederom een wedstrijd om het wereldkampioenschap rijden.

Commentaar Thomas Covington: ‘’Alles ging perfect in de eerste manche. Ik pakte kopstart en reed vervolgens mijn eigen wedstrijd. In de tweede manche pakte ik geen goede start en moest ik diep gaan om terug naar voren te komen. We hebben opnieuw laten zien dat de eindzege opnieuw binnen handbereik was maar ik ben wel teleurgesteld dat ik nu voor de derde keer oprij tweede ben geworden in het dagklassement. Ik ben heel blij met waar ik nu sta qua snelheid maar ik moet werken aan de tweede manche. Ik kan het team niet genoeg bedanken voor alles wat ze voor mij doen en ik kijk uit naar de volgende Grand Prix hier in Indonesie.’’

Commentaar Thomas Kjer Olsen: ‘’Mijn starts waren in beide manches goed en ik kon goed met de kopmannen meerijden. De snelheid was perfect maar ik kwam in beide manches ten val waardoor het veel moeilijker werd. Ik had het moeilijk om na de valpartijen een goed tempo te pakken en daardoor werd het een stuk moeilijker. Ik had op meer gehoopt voordat we aan deze Grand Prix begonnen maar ik ben blij dat ik nog heel ben. Mijn ogen zijn nu al gericht op de volgende Grand Prix hier in Indonesie.’’

Daguitslag Grand Prix MX2 in Indonesie:

1 Calvin Vlaandere 45 Pnt

2 Thomas Covington

3 Jorge Prado 38 Pnt

7 Thomas Kjer Olsen 28 Pnt

Tussenstand wereldkampioenschap MX2:

1 Pauls Jonass 510 Pnt

2 Jorge Prado 503 Pnt

3 Thomas Kjer Olsen 394 Pnt

6 Thomas Covington 297 Pnt

Fotocredits: Bavo

 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Bakens Yamaha
JH MX Service
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool
VdLaarRacing