BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke
Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension

Advertenties

Eilers MX Racing
BCS Racing
Gremmer Constructie
HMX Parts
Vakgarage Akersloot
TvH Motorsport
Ozzo Racing
Carpus
MX Stage Alain Roels

Sterk optreden Grizzly Yamaha Junior Team in Lelystad

Het Grizzly Yamaha Junior Team heeft afgelopen weekend tijdens de zevende ronde voor het ONK mooie dingen laten zien.

Sterk optreden Grizzly Yamaha Junior Team in Lelystad

Damien Knuiman werd 2e (2-2) in de de 65 GW-klasse, terwijl Charlie van Nieuwland (7-9) 8e werd. Jayson van Drunen (5-2) behaalde een knappe 3e plaats in de 65 KW-klasse.


Damien reed in de tijdtraining naar een 2e plaats, wat hem een prima uitgangspositie voor de wedstrijden bezorgde. In de eerste manche vertrok de Yamaha-coureur uit Wijchen als derde, en toen de kopman wegviel met mechanische problemen, ontstond er een fraai gevecht tussen Damien en de nieuwe leider. Terwijl Damien op zoek was naar de juiste plek om de aanval in te zetten en de leiding over te nemen, maakte hij een fout en schoof onderuit. De kopman was hierna te ver weg en Damien reed de manche op bekeken wijze uit op de 2e plek.


In de 2e manche had Damien een mindere start en begon op de 5e plek aan de wedstrijd. Het was lastig passeren in Lelystad, waardoor hij pas na enkele ronden op de 2e plaats terecht kwam, waarna de kopman uit zicht verdwenen was. Ook nu reed Damien de wedstrijd gecontroleerd uit en eindigde wederom als 2e, wat hem in de daguitslag ook de 2e plaats bracht.


Charlie van Nieuwland reed ’s ochtends de 9e tijd in de tijdtraining, en kende een prima start van de eerste manche, waarin hij in de top-10 aan de wedstrijd begon. Gedurende de manche wist hij zich prima te handhaven op een 7e plaats. De tweede manche kende een vergelijkbaar verloop, maar door zijn mindere start zat er dit keer niet meer in dan een 9e plaats. Overall werd hij hiermee 8e.


Jayson van Drunen had het geweldig naar zijn zin in Lelystad. Op de nieuwe Yamaha YZ65 trainde hij zich ’s ochtends naar de 5e tijd, hetgeen hem er niet van weerhield om de eerste manche kopstart te pakken en enkele ronden aan de leiding te rijden. De druk van de nummers 2 en 3 was net iets teveel voor Jayson, waardoor hij genoegen moest nemen met een 3e plek. Helaas kwam hij in de laatste ronde ten val waardoor hij nog twee plekjes moest prijsgeven en als 5e over de finish kwam.


Ook de tweede manche kende Jayson een goede start en begon de wedstrijd als derde. Al snel wist hij de 2e plaats over te nemen, en kon prima in het spoor van de koploper blijven. Halverwege de wedstrijd werd de druk van de winnaar van de eerste manche net iets te groot, waardoor hij op een 3e plek belandde, maar toen de leider in de wedstrijd ten val kwam, schoof Jayson door naar de 2e plaats. Met een 5-2 behaalde hij een fraaie 3e plek in de einduitslag, een geweldig resultaat na een indrukwekkend optreden van de Benjamin van het Grizzly Yamaha Junior Team.


De volgende wedstrijd van het team is de laatste voorronde van het EMX-kampioenschap in Markelo op 7-8 juli.


Het Grizzly Yamaha Junior Team wordt ondersteund door:
Yamaha Racing, Yamalube, GYTR, Oakley, Arai Helmets Europe, Gaerne, MVD Racewear, INDG, Kamera Express, Ecomaxx, Swaans Beton, Galvin, Brabant AG Industrie, Twin Air, Dunlop, Propegs. #bLUcRU #VictorYZone.
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
CPJ Techniek
Borduurstudio AN
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Ovaa Motors
Overveld Parts
JH MX Service
Ready 2 Compete
Kellerman Quadschool