Promax Racing
Van Laar Suspension
SJ Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

BCS Racing
Ozzo Racing
Eilers MX Racing
Vakgarage Akersloot
MX Stage Alain Roels
Gremmer Constructie
HMX Parts
Carpus
TvH Motorsport

Rico Lommers scoort top tien plaats in ONK 250 in Emmercompascuum

Rico Lommers van Lakerveld Racing heeft zondag in het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Emmercompascuum een top tien plaats weten te behalen.

Rico Lommers scoort top tien plaats in ONK 250 in Emmercompascuum

Het circuit van Emmercompascuum was compleet nieuw voor Rico. Dit zorgde ervoor dat hij de training nodig had om de juiste lijnen te vinden. Hij was nog wat zoekende naar het juiste ritme waardoor hij niet verder kwam dan een zesentwintigste tijd.

Ondanks dat Rico in de eerste manche helemaal vanaf de buitenzijde moest starten, wist hij toch een goede start te pakken maar helaas kwam hij in de drukte van de tweede bocht ten val. Fanatiek begon hij aan een inhaalrace en probeerde nog zover mogelijk terug naar voren te komen. Zijn vechtlust leverde hem nog vele plaatsen winst op waardoor hij op een achttiende plaats over de finish kwam.

In de tweede manche wist hij na een goede start een sterke wedstrijd te rijden en wist na een aantal mooie gevechten op een tiende plaats over de finish te komen.

Met een 18-10 in de manches eindigde Rico op een twaalfde plaats in het dagklassement. Aankomende zondag zal hij starten in de volgende wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap 250 in Lelystad.

Mack Bouwense reed in Lelystad zijn laatste ONK-wedstrijd voor de zomerstop. De 125cc klasse ging als eerste het circuit op om te trainen waardoor de baan nog helemaal vlak was en er super snel in lag. De verschillen tussen de rijders waren klein maar na een aantal snelle ronden wist Mack de training op een tiende plaats af te sluiten en begon met vertrouwen aan de voorbereiding op de eerste manche.

In de eerste manche pakte Mack een hele goede start en even leek het erop dat hij kopstart zou pakken. Helaas brak zijn achterwiel uit waardoor hij op een derde plaats aan de wedstrijd moest beginnen. Gedurende de wedstrijd wisselde Mack van plaats drie naar vier maar bleef vechten voor de derde plaats. Jammer genoeg moest hij het tempo vanwege een probleem laten zakken waardoor er verschillende plaatsen verloren gingen en hij als achtste over de finish kwam.

Helaas kon het probleem niet op korte termijn verholpen worden waardoor er in de tweede manche het beste van moest maken. In deze manche begon Mack op een tiende plaats aan de wedstrijd. Gelijk maakte hij drie plaatsen goed en stootte door naar een zevende plaats. Vanwege hetzelfde probleem als in de eerste manche moest hij ook nu het tempo iets laten zakken. Dit had tot gevolg dat er kostbare plaatsen verloren gingen en hij op een negende plaats over de finish kwam.

Met een achtste en een negende plaats in de manches eindigde Mack op een negende plaats in het dagklassement.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
VdLaarRacing
Overveld Parts
JH MX Service
Borduurstudio AN
Ovaa Motors
Bakens Yamaha
Kellerman Quadschool
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
CPJ Techniek