HK Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
4 Stroke
Van Laar Suspension
SJ Racing

Advertenties

Carpus
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
TvH Motorsport
HMX Parts
Gremmer Constructie
Vakgarage Akersloot
Eilers MX Racing
BCS Racing

Devon Vermeulen pakt podiumplaats in BeNeCup Supermoto in Enter

De vierde wedstrijd van dit BeNeCup seizoen werd verreden op het oude stratencircuit van Enter; de Krompatte. Omdat de layout er erg eenvoudig is, zijn de verschillen klein.

Devon Vermeulen pakt podiumplaats in BeNeCup Supermoto in Enter

Kwalificatie: DRY TRACK

 

Devon Vermeulen:
Naast de normale concurent Viellevoye, was er vandaag ook bezoek van Duits kampioen Andre Plogman. Daarnaast reed Pope sterker dan normaal. De 4 mannen dreven elkaar tot het uiterste. Na 20 minuten pushen pakte de Duitser Plogman pole position. Gevolgd door Vermeulen op p2. P3 was er voor de Brit Oliver Pope, en kampioenschapsleider Kevin Viellevoye moest het doen met een 4e plaats.

 

Marco van der Sommen:
Het hele seizoen rijd Marco al boven verwachtingen. Waar hij vorig jaar vaak tussen de 10e en 15e positie reed, rijd Marco dit jaar vaak top10. Ook deze kwalificatie ging het zeker goed. Eventjes heeft hij op p5 gestaan, maar de laatste ronde zakte hij terug naar p7. De 2e startrij voor Marco. Weer heel erg goed van onze enige Euro-Klasse rijder.

 

Race 1: DRY TRACK

 

Devon Vermeulen:
Bij de start was het helaas niet Vermeulen, maar Viellevoye die perfect van zijn plek kwam. Dit maakte dat Vermeulen een plekje verloor met de start. Echter na 5 rondes bezweek de Waal Viellevoye onder de druk van Vermeulen, en maakte een fout. Vermeulen ging naar p2, en de Brit Pope naar p3. Aan het einde van de race raakte Vermeulen uit zijn constante ritme, wat Pope nog heel erg dichtbij bracht. Maar tevergeefs. Devon pakte een keurige 2e plaats in race 1, waar de kampioenschapsleider als 4e over de streep kwam. 4 punten ingelopen. Klasse.

 

Marco van der Sommen:
Vanaf p7 zakte Marco helaas terug naar p10. Maar al snel bleek hij te snel te zijn voor deze positie. In 3 rondes reed hij naar p6. Maar er zat nog meer in! Enkele rondes later viel de Vlaam Vercauteren, wat Van der Sommen naar p5 bracht. Een hele sterke race van Marco!

 

Race 2: DRY TRACK

 

Devon Vermeulen:
Wetend dat een p1 de dagoverwinning gaf, en race 1 in de openingsfase beslist werd, wist Devon wat hem te doen stond: een goede start en zo snel mogelijk naar voren. En dat lukte! Devon pakte al snel de kop over van de Duitser Plogman. Tot hij in de 3e ronde helaas een fout maakte en hij zakte naar p2. Na 11 rondes kwam ook helaas Viellevoye voorbij en als klapper op de vuurpijl viel Vermeulen ook nog. Waardoor de Amsterdamse Straver voorbij kwam met zijn honda machine. Wat mooi begon, eindigde met pech. Volgende race beter!

 

Marco van der Sommen:
Net als in Race1 was de openingsface voor Marco niet goed. In de 2e ronde viel hij, en zakte terug naar de 15e plaats. Meerdere rondes op rij wist hij rijders in te halen, tot de 9e positie. In de laatste ronde was het de Belg Jonathan Gaspar die ten val kwam, waardoor Marco als 8e over de streep kwam. Prima weekend voor Marco!

 

Totaal:
Devon Vermeulen: 2&4=3
Thieu Tausch: dns ivm rust schouder
Marco van der Sommen: 5&8=7
Bram Tausch: dns ivm vinger blessure
Niels van Son: dns ivm transport probleem

**
Dnf= did not finish
Dns= did not start


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
De Brug Personeel
Ovaa Motors
VdLaarRacing
CPJ Techniek
JH MX Service
Ready 2 Compete
Bakens Yamaha
Borduurstudio AN
Kellerman Quadschool