BZS Racing Parts
Promax Racing
4 Stroke
SJ Racing
HK Suspension
Van Laar Suspension

Advertenties

Gremmer Constructie
TvH Motorsport
MX Stage Alain Roels
HMX Parts
Ozzo Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
Eilers MX Racing
BCS Racing

Rick Elzinga scoort tweede plaats in het Franse 125cc kampioenschap

Rick Elzinga van het MJC Yamaha team is in het Frans Kampioenschap 125cc in Domaine de Foolz een manche tweede geworden.

Rick Elzinga scoort tweede plaats in het Franse 125cc kampioenschap

In de andere manche was de crosser uit Zenderen opnieuw in de top vijf te vinden maar helaas viel hij met een mechanisch probleem uit waardoor hij een mogelijke podiumplaats in rook op zag gaan.

Het circuit van Domaine de Foolz was een echte Franse harde baan en heel erg snel. In de eerste manche ging het goed met Rick. Hij startte op een vijfde plaats en wist zich al snel op te werken naar een tweede plaats. Niet veel later bezeerde hij zijn pols op een springbult waardoor hij het even een aantal ronden iets rustiger aan moest doen. Na een aantal ronden was de pijn weg en kon de crosser uit Geesteren het tempo weer opvoeren. Hij wist de tweede plaats terug in handen te nemen en begon in te lopen op de kopman. Deze had opdat moment al een gat van vijftien seconden maar met snelle rondetijden begon Rick het gat hard dicht te rijden. In tien minuten tijd wist hij zijn achterstand te verkleinen naar vijf seconden maar helaas was toen de manche voorbij waardoor hij genoegen moest nemen met een tweede plaats.

In de tweede manche kwam Rick niet lekker weg bij de start maar hij kwam er goed tussendoor en had al snel de vijfde plaats in handen. Soms was het moeilijk om te zien vanwege het stof maar Rick zette door en wilde naar de kopgroep toerijden. Helaas gooide een valpartij in de derde ronde roet in het eten waardoor hij terug viel naar een negende plaats. Elzinga herstelde zich goed na de val en werkte zich terug op naar een vijfde plaats maar helaas kreeg hij toen te kampen met een mechanisch probleem waardoor hij de wedstrijd moest verlaten.

Helaas zag Rick door deze uitval een mogelijke podiumplaats in rook op gaan. Dit hoort bij motorsport en Rick zal hier snel overheen stappen en hard blijven werken om bij de volgende wedstrijd weer sterk voor de dag te komen.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Bakens Yamaha
CPJ Techniek
Overveld Parts
VdLaarRacing
Kellerman Quadschool
Ovaa Motors
Ready 2 Compete
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
JH MX Service