Promax Racing
SJ Racing
Van Laar Suspension
BZS Racing Parts
HK Suspension
4 Stroke

Advertenties

Carpus
Vakgarage Akersloot
Gremmer Constructie
HMX Parts
Eilers MX Racing
MX Stage Alain Roels
Ozzo Racing
TvH Motorsport
BCS Racing

Robin van Oldeniel pakt podiumplaats in de CUP 250 in Emmercompascuum

Robin van Oldeniel heeft zijn tweede podiumplaats in het Cup 250 Kampioenschap binnen. Nadat hij vorig weekend in Veendam de wedstrijd wist te winnen, eindigde hij het afgelopen weekend in Emmercompascuum op een nette derde plaats.

Robin van Oldeniel pakt podiumplaats in de CUP 250 in Emmercompascuum

Omdat de Cup 250 klasse als eerste het circuit op ging om te trainen was de baan nog helemaal vlak. 53 rijders gingen tegelijk de baan op waardoor de snelheid hoog lag en de verschillen tussen de rijders bijzonder klein waren. Robin had het moeilijk om een goede vrije ronde neer te kunnen zetten maar wist de sessie toch als zevende af te sluiten. Ook Ruben Koskamp had last van de drukte en had in zijn snelste ronde hinder van langzamere rijders voor hem. Toch sloot hij de sessie af als elfde waarmee hij nog een goede startplaats uit kon kiezen.

 

Toen het starthek in de eerste manche naar beneden klapte was het Robin die de beste start had genomen en als zesde aan de wedstrijd kon beginnen. Al snel wist hij door te stoten naar een vijfde plaats en door het tempo strak te houden wist hij in de laatste ronde nog een plaats winst te boeken en finishte als vierde. Ruben pakte een matige start maar wist zich al snel vanaf een vijfentwintigste plaats terug te knokken naar een zestiende positie. Echter verloor hij in het midden van de wedstrijd even zijn ritme en dit had een valpartij tot gevolg. Na een aantal ronden begon het rijden weer beter te gaan waardoor hij zich op wist te werken naar een veertiende plaats. Echter met nog twee ronden te gaan reed hij in een bocht bij een andere rijder achterop waardoor hij ten val kwam en genoegen moest nemen met een twintigste plaats.

 

Ook in de tweede manche was het Robin die een goede start wist te pakken en op een derde plaats uit de eerste bocht kwam. In de beginfase stootte hij door naar een tweede plaats en had een goed ritme in handen. Echter na een aantal ronden kwam hij bij het passeren van een achterblijver ten val en viel terug naar een vierde plaats. Omdat hij zijn ritme gelijk weer terug had, wist hij in het resterende deel van de wedstrijd nog een plaats winst te boeken en kwam als derde over de finish. Met deze resultaten eindigde hij ook op een derde plaats in het dagklassement. Ruben moest in de tweede manche op een door iemand anders klaar gemaakte startplaats starten, wat niet ideaal was. Door de hoge gebouwde heuvel kwam het voorwiel na het vallen van het starthek omhoog waardoor hij pas rond de dertigste plaats door de eerste bocht kwam. Gelijk begon hij aan een opmars en het duurde niet lang voordat hij al aan kwam op een veertiende plaats. Echter door een kleine schuiver ging er belangrijke tijd verloren maar toch wist hij de verloren plaatsen weer terug te winnen en kwam als veertiende over de finish, waarmee hij zestiende werd in het dagklassement.

 

Een dag eerder nam Ruben deel aan de tweede clubwedstrijd in Halle. Na een goede start in de eerste manche wist hij deze met een voorsprong van 25 seconden winnend af te sluiten. Ook in de tweede manche wist hij ondanks een valpartij de manche naar zijn hand te zetten en pakte hiermee de dagzege.

 

Lars Ikink kwam het afgelopen weekend in twee wedstrijden aan de start. Op zaterdag werd de finale van de UMX competitie verreden in Lochem en op zondag nam hij deel aan het Open Nederlands Kampioenschap in Lelystad. Voor aanvang van de wedstrijd in Lochem stond Lars op een derde plaats in de tussenstand. Omdat de tweede plaats niet meer haalbaar was, moest Lars gewoon twee keer finishen om de derde plaats veilig te stellen. In de ochtend zette Lars een derde tijd op de klok en dit was belangrijk omdat een goede start van groot belang is op het smalle circuit van Lochem. De eerste manche begon echter met een tegenslag want vlak voordat het starthek viel, sloeg zijn motor af waardoor hij als voorlaatste aan de wedstrijd moest beginnen. Alles werd op alles gezet en gedurende de wedstrijd kwam hij nog ver terug naar voren. Na een manche waarin hij alles had gegeven, finishte hij op een vierde plaats van de 65cc kleine wielen. In de tweede manche startte hij voorzichtig maar door constant te rijden wist hij opnieuw als vierde over de finish te komen, waarmee hij zijn derde plaats in de eindstand veilig wist te stellen.

 

Op zondag kwam hij aan de start in het Open Nederlands Kampioenschap 65cc in Lelystad. Voor Lars was dit een vreemd circuit met een harde klei ondergrond. In de training verkende hij rustig het circuit maar toen hij voor een ander deel van het circuit koos, ging het mis en kwam hij zwaar ten val. Omdat hij hard met zijn hoofd op de grond kwam, bleef hij even liggen. In de EHBO post werd Lars onderzocht en gelukkig viel het allemaal mee. Met wat kneuzingen en een lichte hoofdpijn nam hij rust. Uiteindelijk is hij nog wel in beide manches van start gegaan maar het was duidelijk zichtbaar dat hij rustig aan deed en onzeker was op de motor. In de aankomende periode zijn er even geen wedstrijden meer en gaat Lars nagenieten van alle successen die hij al voor de zomer heeft weten te behalen.
 


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Overveld Parts
Kellerman Quadschool
JH MX Service
Bakens Yamaha
Ready 2 Compete
CPJ Techniek
VdLaarRacing
Borduurstudio AN
De Brug Personeel
Ovaa Motors