Van Laar Suspension
Promax Racing
BZS Racing Parts
HK Suspension
SJ Racing
4 Stroke

Advertenties

Gremmer Constructie
Ozzo Racing
MX Stage Alain Roels
BCS Racing
Vakgarage Akersloot
Carpus
TvH Motorsport
Eilers MX Racing
MX Shop 4 You
HMX Parts

Nick van Hout en Savannah van der Laan achtste in European Quad Trophy

Nick van Hout en Savannah van der Laan van het VLS New Generation Team zijn in de European Quad Trophy in het Belgische Bastogne op een achtste plaats geƫindigd.

Nick van Hout en Savannah van der Laan achtste in European Quad Trophy

Hiermee eindigden ze vlak achter landgenoten Marc de Vries en Ricardo Phoelich, die zesde en zevende werden.

Het duo ging met een achtste plaats goed van start in de kwalificatiewedstrijd. Dit gaf vertrouwen voor de eerste manche, die op zaterdagavond werd verreden. Nick ging van start in de eerste manche en werd hierbij geconfronteerd met de eerste Le Mans start in zijn leven. Dit verliep goed en vervolgens reed Nick twee uur tot het donker werd.  Toen het donker was, nam Savannah het stuur over en reed na twee uur rijden in het donker naar een negende plaats.

’s Ochtends om negen uur werd de tweede manche verreden en dit keer was het Savannah die van start ging. Na de eerste ronde kwam ze binnen om te tanken, dit omdat er niet getankt mag worden na afloop van de manche, en na deze stop nam Nick het stuur weer over. Een uur later lag het VLS New Generation Team op de zevende plaats en mocht Savannah het stuur weer over nemen. Echter merkte zij meteen in de eerste ronde dat de quad niet goed liep en dit had tot gevolg dat ze stil viel. Gelukkig werd er snel gehandeld en pakte ze de transponder van de quad waarna ze achterop een scooter terug keerde naar de pits. Hier werd de quad van Nick gepakt en kon ze haar weg vervolgen. Uiteindelijk wist ze ondanks de problemen nog als elfde te finishen in deze manche.

Ook in de derde manche was het Savannah die van start ging. Ook nu reed ze op de quad van Nick. Na een goede start kreeg ze in de eerste ronde een steen op haar pols, opgeven deed ze echter niet want ze heeft nog twintig minuten doorgereden tot  aan de tankstop en rijderswissel. Nick maakte het laatste uur en veertig minuten van de wedstrijd vol en kwam op een mooie achtste plaats over de finish.


DWS Decals

Reacties

Advertenties

KTM Shop
Kellerman Quadschool
Overveld Parts
JH MX Service
Ready 2 Compete
Ovaa Motors
VdLaarRacing
Bakens Yamaha
De Brug Personeel
Borduurstudio AN
CPJ Techniek