Cross Shop
DWS Decals
R Kokx Enduroverhuur
MX 4 All
Eddy Lemmens Motorsport
Speedsecure

Advertenties

Alfred Gerrits Motoren
ATM Cylinder Technics
Motorcross Aad
Toine van Dijk
Double D Designs
Friezenkamp APK

Nederlandse teams klaar voor groot quad spektakel: Pont de Vaux

Aankomend weekend staat er voor de quadsport een hele grote wedstrijd op het programma, Pont de Vaux.

Nederlandse teams klaar voor groot quad spektakel: Pont de Vaux

Vele Nederlanders zijn afgereisd naar Frankrijk om daar op jacht te gaan naar succes. Hieronder een overzicht van de rijders en teams die deelnemen aan de 12 uurs race:

 

CRQF Team:

-Mike van Grinsven

-Joe Maessen

-Marc de Vries

 

WSP Racing:

-Rick Dalvoorde
-Twan van der Jagt
-Gijs Wentink

 

Thunderbirds Racing:

-Mark Meerberg

-Ronald Berends

-Chloe Green

 

Team 66:

-Savannah van der Laan

-Dylan van der Stelt

-Ricardo Phoelich

 

Alle drie de rijders zijn geen onbekenden op Pont de Vaux en hebben zowel in de Kenny contest als de 12 uurs race meegedaan. Ricardo staat al voor de vijfde keer in zijn carriere aan de start en wist in 2017 Open Nederlands Kampioenschap te worden en is dit jaar vierde geworden in de eindstand van het Europees Kampioenschap. Voor Savannah is het ook de vijfde keer dat ze in deze wedstrijd in actie komt en Dylan rijdt voor de vierde keer deze wedstrijd. Savannah reed vorig jaar nog voor een damesteam maar wil zich nu laten gelden in een mannenteam. Vier jaar geleden vormden Dylan en Savannah al samen een team in de Kenny contest en toen reden ze snellere rondetijden dan in de 12 uurs race.

 

 

In de Kenny Contest komt team 20 aan de start dat bestaat uit Kimberly van der Laan en Leon Beda uit Schotland. Kimberly is bijna klaar met haar opleiding geneeskunde en staat voor de vierde keer aan de start in deze wedstrijd. De afgelopen twee jaren reed ze in de 12-uurs race in een damesteam met o.a. haar zusje Savannah van der Laan. Nu heeft ze gekozen voor deelname aan de Kenny Contest. Als teamgenoot heeft zij de snelle Leon Beda. Deze schotse rijder heeft zich in het verleden in de 12-uurs voorin kunnen handhaven. Hij stond in 2009 op pole position, reed in 2007 de snelste rondetijd en was in 2006 de snelste rijder op het rechte stuk.  Om financiële redenen is hij na 2010 gestopt met quad rijden op het hoogste niveauBij de kids klasse ondersteunt Benjo Kellerman Honza en Jirka Brhel en in de Kenny Contest gaan Dani Hoffard en Max Kloekke van start. Beide rijders deden het vorig jaar al erg goed met een tweede plaats voor Dani en een veertiende plaats voor Max. Toen reden ze samen met Yesley Hulshof.

Bij de kids klasse ondersteunt Benjo Kellerman Honza en Jirka Brhel en in de Kenny Contest gaan Dani Hoffard en Max Kloekke van start. Beide rijders deden het vorig jaar al erg goed met een tweede plaats voor Dani en een veertiende plaats voor Max. Toen reden ze samen met Yesley Hulshof.


Mocht u Pont de Vaux willen volgen dan kunt u de 12 uurs race live volgen op:  http://www.pdvracing.com/mondialquad/fr-24-categorie-pdv-live-12h-2018.html

 


Hard Enduro Spain

Reacties

Advertenties

Reiger Suspension
24MX
WLM Design
Hinson
EHR Tuning
VdLaarRacing