Paardekam Suspension
Pro Carbon
Jopa
DWS Decals
Motorhuis de Doelen 2
VHS Tuning

Advertenties

Hannamax Motorsport
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Motor2000
MX Shop Midden Nederland
EK Motors
24MX

Ruim baan voor komst wereldsterren van de motorcross naar Oss

Het moet in sportieve zin het absolute hoogtepunt van het jaar worden, het wereldkampioenschap motorcross in de topklasse MXGP op 23 mei. Gastheer MCO Oss is al druk in de weer om het fundament voor het evenement te leggen.

Ruim baan voor komst wereldsterren van de motorcross naar Oss

Wie de jaaragenda voor het wereldkampioenschap motorcross in de MXGP-klasse ziet, beseft direct dat het letterlijk een mondiaal sportevenement betreft. De MXGP wordt algemeen beschouwd als de koninginnenklasse van de motorsport en de sterren van deze discipline reizen met hun complete technische team de wereld over. Dat de Nederlandse editie dit jaar plaatsvindt op de Witte Ruysheuvel in Oss mag gerust een sensatie heten. 

 

Als corona geen roet in het eten gooit, strijkt het MXGP-circus in de tweede helft van mei neer aan de voet van de voormalige vuilstort aan de Aengelbertlaan. Nu al wordt er hard gewerkt op en rond de crossbaan om de basis voor het evenement te leggen. ,,De baan zelf is al goedgekeurd", weet Eric van Veghel, voorzitter van Motorclub Oss. ,,We zijn nu vooral bezig met het vlak maken van een aantal plekken. Zoals iedereen kan zien is er op de Witte Ruysheuvel niks egaal. Voor de tv-trucks, regiewagen en de wagen van de tijdswaarneming is dat wel nodig.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron: BD

 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Motorcentrum Eibergen
Peter van de Laar
VdLaarRacing
Gebben Motoren
GT Team