Paardekam Suspension
Pro Carbon
Motorhuis de Doelen 2
Jopa
DWS Decals
VHS Tuning

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
24MX
Motor2000
EK Motors

Macro Rhenen 75 jaar aan het crossen.

Wat een groot crossevenement en een jubilerende festiviteit voor de Macro Rhenen (de Motor- en Auto Club Rhenen en Omstreken) dit jaar had moeten worden viel in duigen.

Macro Rhenen 75 jaar aan het crossen.

Oorzaak: het coronavirus. ''We hadden dit jaar op Hemelvaartsdag een pracht van een crossprogramma op het programma staan. Alle toppers hadden toegezegd naar Rhenen te komen'', aldus Wulf Baars, voorzitter van de Macro.

 

Rhenen - Geen spannende wedstrijden dus op het prachtige crosscircuit van recreatieterrein Kwintelooijen, maar ook geen jubilerende festiviteit rond het 75-jarige bestaan van de Macro. Een festiviteit dat in de Residence, gelegen op een steenworp afstand van het crossterrein, op 10 oktober gehouden zou worden.

 

Waar genodigden het ontstaan van de Rhenense vereniging hadden kunnen zien. Wulf Baars: ''We hadden veel historisch materiaal opgedoken, waaronder veel oude foto's. Prachtige afbeeldingen van hoe het 75 jaar geleden allemaal begonnen is.''

 

Crossterreinen

Op 10 september van dit jaar bestaat de Macro 75 jaar. Wulf Baars toont naast een schat aan oude foto's, vanaf 1945, waarin een prachtexemplaar zit van Johan Smit. Hij zit in een zeepkist als deelnemer aan een wedstrijd zeepkisten rijden, zoals destijds door de Macro georganiseerd. Daarnaast zijn er ook wedstrijdfoto's op de diverse circuits waar de spannende crosswedstrijden werden gehouden. Zoals op de Grebbeberg bij steenfabriek Leccius de Ridder.

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron: De Rijnpost.


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Gebben Motoren
Motorcentrum Eibergen
Peter van de Laar
VdLaarRacing
GT Team