Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
Jopa
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Derks MX Racing
Motor2000
EK Motors
Bull SP
MX Shop Midden Nederland

Voor Nancy van de Ven gaat het weer beginnen: ‘Het wordt een drukker seizoen dan ooit’

Nancy van de Ven tast enigszins in het duister. De Vlissingse motorcrossster gelooft dat ze van haar nieuwe ploeg, het Italiaanse Ghidinelli Yamaha Racing, fraai materiaal heeft gekregen, maar helemaal zeker weten doet ze het niet.

Voor Nancy van de Ven gaat het weer beginnen: ‘Het wordt een drukker seizoen dan ooit’

,,Het gevoel is goed”, stelt ze onomwonden, ,,maar pas bij de eerste wedstrijd weet je wat dat waard is.”

 

Op het circuit van het Matterley Basin begint de 22-jarige Van de Ven zaterdag aan haar achtste WK-seizoen. Ze heeft goede herinnering aan die baan in het zuiden van Engeland: in 2015 sloot ze daar voor het eerst een Grand Prix af met een podiumplaats. ,,Ik ga er dus weer met vertrouwen heen”, zegt de ambitieuze Walcherse. ,,Maar het moeilijke is dat er voor de vrouwen geen wedstrijden zijn voorafgaand aan het WK. De mannen hebben het in Italië al drie weekenden tegen elkaar kunnen opnemen. Die hebben al kunnen zien of hun motoren goed afgesteld stonden en of ze op konden tegen de concurrentie. Want íedereen was daar. Waren de races minder dan ze verwacht hadden, dan konden ze nog iets veranderen. Maar ik zie mijn concurrentes in Engeland voor het eerst. Ik weet dat ik goed getraind heb in Spanje en Italië, maar daar houdt het ook mee op.”

 

Het WK bestaat uit zes GP’s. De tweede daarvan is op 7 en 8 maart in eigen land, in Valkenswaard. Daarnaast zal Van de Ven, omdat ze voor een Italiaanse ploeg rijdt, meedoen aan strijd om het open Italiaans kampioenschap. En er is vanaf dit jaar ook een apart open Nederlands kampioenschap voor vrouwen. ,,Ik heb nog nooit zo’n druk seizoen gehad”, vertelt Van de Ven. ,,Het zal nu wel eens voorkomen dat ik drie weekenden achter elkaar rijd en daarna maar één weekend rust heb. Maar dat is niet erg, hoor.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron PZC

 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Peter van de Laar
VdLaarRacing
GT Team
Motorcentrum Eibergen
Gebben Motoren