Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals
Jopa

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Motor2000
Derks MX Racing
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Bull SP

Dean Gregoire pakt de winst op het circuit van Alex en Marc Marquez

Dean Gregoire van het Youth Pro MX team heeft in het Spaanse Rufea een wedstrijd weten te winnen. Dean was voor deze wedstrijd uitgenodigd door David Moreno van Flow Motion.

Dean Gregoire pakt de winst op het circuit van Alex en Marc Marquez

De wedstrijd werd verreden op het circuit van Rufea, wat eigendom is van Alex en Marc Marquez.

Dean begon op zondagochtend enthousiast aan de training. Hij had het goede ritme al snel gevonden en klokte een tweede tijd. Echter in een volgende poging om een snelle tijd op de klok te zetten sloeg hij in een diep modderspoor over de kop waardoor het stuur scheef kwam te staan. Gelijk reed hij richting de pits waar deze recht gezet werd zodat hij opnieuw aan kon gaan zetten. Alles werd op alles gezet en hij wist zijn eigen tijd te verbeteren en tevens de pole position te pakken.

In de eerste manche kwam Dean niet goed weg bij de start en dook pas rond de vijftiende plaats de eerste bocht in. Ondertussen waren de moddersporen keihard geworden, wat het moeilijk maakte voor de rijders. Dean kwam goed terug naar voren en wist tijdens de wedstrijd de snelste tijd op de klok te zetten. Nadat hij de ene na de andere rijder had weten te passeren eindigde hij nog als tweede en hield hiermee zijn kansen op de eindzege open.

De start van de tweede manche was vele malen beter en ditmaal dook hij als leider de eerste bocht in. In de beginfase reed hij probleemloos aan de leiding totdat hij tussen de achterblijvers kwam. Het werd super spannend en toen Dean voor een spoor koos waarin een rijder was gevallen, werd hij gepasseerd en viel terug naar een tweede plaats. Hij gaf zich niet zomaar gewonnen en ging terug in de aanval. Drie tot vier keer heeft hij van positie gewisseld maar hij wist het gevecht in zijn voordeel te beslissen en won de manche.

Met een 2-1 in de manches pakte hij de eindzege in Rufea. Dean zal zijn voorbereiding op seizoen 2020 in de komende weken verder zetten.

 

Bekijk hieronder een videopromo van Dean Gregoire:

 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Peter van de Laar
Motorcentrum Eibergen
GT Team
Gebben Motoren
VdLaarRacing