Paardekam Suspension
Pro Carbon
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals
Jopa
VHS Tuning

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
Bull SP
MX Shop Midden Nederland
Derks MX Racing
Motor2000

Dean Gregoire mist geheel onverwacht Belgische titel 65cc

Dean Gregoire wist dit jaar Belgisch Kampioen 65cc te worden bij de BMB.

Dean Gregoire mist geheel onverwacht Belgische titel 65cc

Een prestatie waar hij het hele jaar voor gereden heeft en zijn uiterste best voor heeft gedaan. Echter vandaag maakte de BMB bekend dat internationale licentiehouders uitgesloten zijn voor het behalen van punten:

 

De BMB werkgroep Motorcross stelde tijdens haar vergadering van 6 november 2019 vast dat bij de publicatie van de voorlopige klassementen van het Belgisch Kampioenschap Motorcross 2019 enkel de vergunninghouders 1 manifestatie (en piloten met afvaardiging) uit de uitslagen werden geschrapt conform artikel 12 van het BMB Motorcross reglement 2019. Echter, artikel 14.19 bepaalt ook: "In het kader van een samenwerking met de bonden VLM/JMS en MCLB/VJMO werd een selectie van wedstrijden van deze bonden toegevoegd op de BMB motorcross kalender 2019. Deze wedstrijden tellen mee voor het Belgisch Kampioenschap Motorcross. Enkel de BMB jaarvergunninghouders motorcross zullen recht hebben op punten voor het Belgisch Kampioenschap."
 
Dit betekent dat voor de VLM/JMS en MCLB/VJMO wedstrijden ingeschreven op de BMB kalender 2019, ook de rijders met een buitenlandse jaarvergunning dienden te worden verwijderd voor de opmaak van de BK klassementen wat niet het geval was.
 
De voorgelegde klassementen werden dan ook in deze zin aangepast, goedgekeurd en gepubliceerd: klik hier
 
Verplichte promoties op basis klassement BK 2019 (overgang naar een hogere categorie):
 
Nationalen 500: Donny Schmid
Nationalen 250: Wannes van de Voorde
Juniors 500 : Dorian Voets
Juniors 250: Maxim ‘s Jongers
Beloften 125: Marnick Lagrou (2x kampioen)
 
Voor familie Gregoire kwam dit nieuws geheel onverwacht aangezien ze het hele jaar op mylaps in de tussenstand van het kampioenschap stonden. ''De vergadering is na het seizoen geweest en het besluit om Buitenlandse licentiehouders geen punten te geven is opdat moment genomen. Mijns inziens moet zoiets voor dat het kampioenschap begint in het reglement zijn opgenomen en dit is niet het geval. Ik vind het een zeer vervelende kwestie, niet alleen voor Dean maar ook voor alle andere internationale licentiehouders die voor de punten hebben gestreden. Ik laat het hier niet bij zitten,'' vertelt vader Michel Gregoire.

 

 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Motorcentrum Eibergen
GT Team
Peter van de Laar
Gebben Motoren
VdLaarRacing