Paardekam Suspension
Pro Carbon
Hogetex
DWS Decals
Motorhuis de Doelen 2
VHS Tuning

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
EK Motors
Bull SP
Motor2000
Derks MX Racing

Duizenden euro's boete voor Nederlandse wildcrossers in België

De rechtbank in België heeft twee Nederlanders en een Belg veroordeeld tot 2.000 euro boete voor wildcrossen in een natuurgebied.

Duizenden euro's boete voor Nederlandse wildcrossers in België

Net als in Nederland zorgen crossmotoren daar regelmatig voor overlast. De Zuiderburen namen geen halve maatregelen: de crossers reden recht in een fuik die tussen bomen was gespannen.
 

De Belg, uit Mol, reed in oktober vorig jaar in het bos in Lommel. De twee Nederlanders werden in april dat jaar opgepakt. Ze reden recht in een fuik van het Belgische Agentschap voor Natuur en Bos (ANB), zo meldt HLN. Ze crossten toen op een zandweg bij Hamont-Achel. Eén van de mannen verklaarde dat hij niet wist dat hij op Belgisch grondgebied reed, en dat de regels hier een stuk soepeler zijn. Maar de rechtbank wees erop dat hij twee verbodsbordjes had genegeerd.

 

De crossers reden zich bijna letterlijk als ratten in een val. Het ANB spande over negentig meter netten in de bomen, met aan het einde een paar hekken. Zodra de crossers langs de netten reden, werd achter hen ook een hek gesloten. Zo konden ze geen kant meer op.

 

Bron ED.

 


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Peter van de Laar
GT Team
Smits Bike Suspension
VdLaarRacing
Gebben Motoren
Motorcentrum Eibergen