Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Jopa
DWS Decals
Motorhuis de Doelen 2

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
24MX
MX Shop Midden Nederland
Motor2000

De Strandcross is een familiefeest voor de Leeuwesteijntjes

Als zondag voor de 34ste keer de Strandcross in Vlissingen wordt verreden, zijn ze weer present; de familie Leeuwesteijn. Zonder hen is het motorcrossspektakel aan de boulevard eigenlijk niet compleet.

De Strandcross is een familiefeest voor de Leeuwesteijntjes

Ze zijn nauw betrokken bij zowel de Strandcross als de organiserende vereniging MSV De Uitlaat. Leo Leeuwesteijn (74) is vrijwel wekelijks te vinden op het Sloehavencircuit in Vlissingen-Oost en is al meer dan dertig jaar verantwoordelijk voor het ontwerp en de opbouw van het circuit voor de Strandcross. Met zoon Richard (49) en kleinzoon Mats (16) daarbij opgeteld zijn er zelfs drie generaties Leeuwesteijn actief.

 

Leo Leeuwesteijn was in eerste instantie samen met Sjaak Meulmeester uit Koudekerke verantwoordelijk voor het circuit van de race op het Vlissingse badstrand. Inmiddels hebben zij versterking gekregen. Sinds een paar jaar lopen Patrick van der Voort, Rinus van Dommelen en Casper Ovaa mee om het klappen van de zweep te leren kennen. Hen doel is op termijn het stokje over te nemen.

 

Leo Leeuwesteijn: ,,Op dondermiddag beginnen we er samen aan. Leonard van de Ven komt dan met zijn kraan om de eerste container neer te zetten. Vervolgens wordt er verder gewerkt. Op de dag van de wedstrijd wordt het laatste deel van het circuit gerealiseerd, dichter bij het water. Wij hebben rekening te houden met eb en vloed.’’

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
VdLaarRacing
Motorcentrum Eibergen
Gebben Motoren
Peter van de Laar
GT Team