Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Hogetex
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
EK Motors
Bull SP
Derks MX Racing
Motor2000

RES Axel is al heel blij met een ‘mini-Grand Prix’

Bij de RES Axel zitten ze aan hun plafond. ,,We moeten oppassen dat we niet aan ons eigen succes ten onder gaan”, zegt Ad Colijn, bestuurslid bij de motorcrossorganisatie.

RES Axel is al heel blij met een ‘mini-Grand Prix’

Met de openingswedstrijd van de Dutch Masters of Motocross – zaterdag en zondag - heeft de Axelse stichting al een ‘mini-Grand Prix’. ,,We krijgen wel eens de vraag: willen jullie geen echte GP? Maar dat lijkt me niet verstandig.”

In Axel hebben ze het goed voor elkaar. De baan aan de Lageweg ligt er prachtig bij. Al anderhalve week zijn ze op het circuit bezig met de voorbereidingen op de tweedaagse wedstrijd. De stichting is zo goed als klaar om honderden crossers – in vier verschillende categorieën – en enkele duizenden toeschouwers te ontvangen.

,,We hebben door het hele jaar heen een vaste groep van zo’n 50 vrijwilligers. Rondom deze wedstrijd zitten we op een aantal van zo’n 150. Heel veel mensen werken mee om hier een succes van te maken”, vertelt Colijn. ,,We zijn ook zuinig op hen en willen hen niet overvragen, bijvoorbeeld met een echte Grand Prix. Wat we nu hier hebben, zo eens in de paar jaar, is al héél mooi. Dit kunnen we nog op een redelijk ontspannen manier organiseren.”

 

Argentinië
 
Met de Dutch Masters of Motocross heeft RES Axel nu voor de vierde keer in zeven jaar een topsportevenement binnengehaald. Liefst negen MX1-coureurs die op 3 maart in Argentinië aan de strijd om de wereldtitel begonnen, komen naar Zeeuws-Vlaanderen. De Nederlander Glenn Coldenhoff en de Brit Max Anstie zijn de bekendsten van hen. Andere deelnemers komen uit Rusland, Zwitserland, Frankrijk, Duitsland, Italië, Zweden, Estland, Letland en Litouwen. ,,De toprijders zijn hun seizoen buiten Europa begonnen. Nu komen ze allemaal naar Europa toe voor de volgende Grand Prix-wedstrijden”, weet Colijn. Deze zijn in Engeland, Nederland (Valkenswaard) en Italië. ,,Bij ons hebben ze mooi de gelegenheid om aan de omstandigheden te wennen.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.
Bron PZC.


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Gebben Motoren
GT Team
Motorcentrum Eibergen
VdLaarRacing
Peter van de Laar
Smits Bike Suspension