Paardekam Suspension
Pro Carbon
Jopa
VHS Tuning
DWS Decals

Geen banner toegewezen aan deze ruimte

Advertenties

Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
24MX
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Motor2000

Film: Zelfkritische Herlings zet WK-titel uit z'n hoofd: 'Voelt als falen'

Motorcrosser Jeffrey Herlings zal nog minstens drie grand prixs aan zich voorbij moeten laten gaan. Het herstel van zijn gebroken voet verloopt voorspoedig, maar gaat zeker nog tot eind april duren.

"Er kan dus een groot kruis door die wereldtitel", concludeert de regerend wereldkampioen in de MXGP.

Toch overheerst er vooral opluchting bij Herlings. Zijn artsen hebben hem maandag verteld dat de complexe breuken in zijn rechtervoet niet voor blijvende schade zullen zorgen.

Herlings: "Het was echt lelijk gebroken. Zo erg dat het maar de vraag was of het wel helemaal goed ging komen. Voor mij is het nu dus het belangrijkste dat het goed herstelt, want ik wil mijn voet nog langer gebruiken. En ik mag in mijn handjes knijpen dat het me in totaal slechts drie maanden gaat kosten."

 
'Voelt als falen'

Dat neemt niet weg dat Herlings er flink van baalt dat hij opnieuw door blessureleed een aanzienlijke kans op een wereldtitel in rook ziet opgaan. Bovendien knaagt ook het gevoel dat hij er zelf volledig verantwoordelijk voor is.

"Het was mijn eigen fout. Ik ben zelf gevallen en kan niemand wat verwijten. Mensen zeiden dat ik misschien wat minder hard moest trainen, maar ik ben toch doorgegaan. En soms gaat dat ook goed, want vorig jaar leverde dat 17 zeges op in 19 races."

"Maar het is nu alsof ik de sinaasappel helemaal heb uitgeperst en daardoor weer een wereldtitel heb vergooid. Dat voelt als falen. Ik ben er in ieder geval niet trots op."

 

Klik hier om de beelden te bekijken en het hele artikel te lezen.

 

Foto: Jeffrey Herlings ANP

 

Bron NOS.
 


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
VdLaarRacing
GT Team
Motorcentrum Eibergen
Gebben Motoren
Peter van de Laar