Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals
Hogetex

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
Derks MX Racing
JVL MX Parts
Bull SP

Film: Malcolm Stewart aan de start in de finale van de Dutch Masters op de Zwarte Cross

Malcolm “Mookie” Stewart, die in 2016 de Amerikaanse Supercrosstitel in de wacht wist te slepen, zal voor het eerst in de geschiedenis deelnemen aan een officiële Nederlandse wedstrijd.

Film: Malcolm Stewart aan de start in de finale van de Dutch Masters op de Zwarte Cross

Malcolm, broer van motocross- en supercross-legende James Stewart, is op dit moment in Europa om het crosskledingmerk SEVEN te promoten. Hendrik Jan Lovink, motocrosser en medeoprichter van de Feestfabriek AKG BV, de organisatie van de Zwarte Cross: “Ik hoorde via via dat hij in Europa was en ben in contact gekomen met zijn manager. Toen ik had uitgelegd wat de Zwarte Cross was en hoeveel bezoekers er aan de baan staan, waren ze meteen laaiend enthousiast. We hebben al een indrukwekkende deelnemerslijst met wereldtoppers voor onze finalewedstrijd, maar dit maakt het extra speciaal. “Mookie” is een donkere gast met lange dreadlocks die kanonhard kan crossen, de ultieme Zwarte Crosser! Alles viel op z`n plek want dit is een eenmalige toevalstreffer. Ik denk dat hij oren en ogen tekort komt als hij hier het terrein op komt rijden en iedereen helemaal los ziet gaan.”
 
MALCOLM WHO?
De gevestigde namen uit de DMoMX, onder wie natuurlijk klassementsaanvoerder Jeffrey Herlings, zullen hard aan de bak moeten om ‘wild card-rijder’ Stewart achter zich te houden. Geliefd om zijn fraaie jumps en gedurfde rijstijl is Malcolm intussen ook buiten Amerika een begrip. Net als zijn oudere broer James ‘Bubba’ Stewart, bekend van zijn fameuze, perfect uitgevoerde ‘scrubs’, hoort hij bij de top van de Amerikaanse AMA Supercross Championship Series. Naast Malcolm Stewart maakt het Zwarte Cross-publiek trouwens kennis met nog een snelle Amerikaan: eerder was al bekend dat topcoureur Justin Starling in de 250cc aan het starthek zal verschijnen. Een DMoMX-finale met Amerikaanse allure dus.
 
THE PREDATOR
Zijn bijnaam ‘The Predator’ zegt alles over Malcolm Stewarts bedoelingen in Lichtenvoorde. In het deelnemersveld wordt hij gevreesd om zijn vechtlust en verbeten rijstijl, waarbij hij contact met andere rijders niet schuwt. Of hij die reputatie ook kan waarmaken op een echt Nederlands zandcircuit? Dat gaan de tienduizenden fans langs de baan bij de Zwarte Cross ontdekken tijdens de finale van de Dutch Masters: Malcolm rijdt zaterdag en zondag de 500cc op zijn Suzuki met startnummer 271.

 

 

 


Resa Racing
TMV

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Gebben Motoren
Motor2000
Peter van de Laar
VdLaarRacing
Smits Bike Suspension
GT Team
Motorcentrum Eibergen