Paardekam Suspension
Pro Carbon
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals
VHS Tuning
Jopa

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Motor2000
EK Motors
MX Shop Midden Nederland
24MX

Bax en van Grinsven boeken belangrijke zeges in het ONK in Oss

De zijspancombinatie Bax/Stupelis en Mike van Grinsven hebben in de derde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross en Quads in Oss een belangrijke zege geboekt.

Bax en van Grinsven boeken belangrijke zeges in het ONK in Oss

Bax heeft dit jaar al veel tegenslag gekend maar reed ijzersterk en won beide manches. Mike van Grinsven kwam met een voorsprong van slechts twee punten op Joe Maessen naar Oss maar door een dubbele mancheoverwinning en wisselende uitslagen van de concurrentie, heeft hij zijn voorsprong weten te vergroten naar dertig punten.

Achter Bax finishten Hermans/Musset op een tweede plaats in de zijspan klasse. Nadat ze in de eerste manche derde waren geworden, reden ze in de beginfase van de tweede manche aan de leiding. Toch moesten ze na een aantal ronden Bax laten passeren en finishten op een tweede plaats. Door deze constante score blijven ze in de running voor het kampioenschap en staan op slechts vier punten van de leidende combinatie op een derde plaats.

Daniel Willemsen en Robbie Bax hebben de schade goed beperkt weten te houden in Oss. Ondanks dat Daniel verre van fit is door zes gebroken ribben en een klaplong wist hij derde te worden in het dagklassement (2-3) en is hiermee de nieuwe leider geworden in de tussenstand. Met nog twee wedstrijden om het Open Nederlands Kampioenschap is het bijzonder spannend want de eerste drie combinaties staan binnen vier punten.

De combinaties Vanluchene/van den Bogaart en Van Werven/Mans scoorde hetzelfde aantal punten waarmee ze op een gedeelde vierde plaats eindigden. Beide combinaties werden een manche vierde en een manche zesde en scoorden hiermee belangrijke punten voor het kampioenschap.

Julian Veldman en Glenn Janssens kregen een flinke tegenslag voor de kiezen. In de eerste manche reden ze in de eerste helft van de wedstrijd aan de leiding en reden later stevig op een tweede plaats totdat ze af te rekenen kregen met mechanische problemen en de wedstrijd moesten verlaten. In de tweede manche finishte Veldman als vijfde maar door de uitval in de eerste manche verloren ze belangrijke punten voor het kampioenschap waardoor ze nu pas op een tiende plaats staan.

Bij de Quads was Mike van Grinsven heer en meester voor eigen publiek. Joe Maessen verkocht zijn huid duur en deed er alles aan om het van Grinsven zo moeilijk mogelijk te maken. Echter door een mechanisch probleem moest hij in de eerste manche voortijdig de wedstrijd verlaten en verloor hiermee vele punten in de strijd om de titel. In de tweede manche revancheerde Maessen zich door als tweede te finishen.

Regerend kampioen Ricardo Phoelich mocht achter van Grinsven als tweede plaats nemen op het podium (4-3) en Rick Haverdil maakte het podium compleet als derde (2-6).

Op zondag 20 mei gaat het Open Nederlands Kampioenschap verder op het circuit van Varsseveld.

Foto’s:  Albert Schreuder


Uitslagen: https://speedhive.mylaps.com/Events/1514015

Daguitslag ONK Zijspancross Oss:
1 Bax/Stupelis 50 Pnt
2 Hermans/Musset 42 Pnt
3 Willemsen/Bax 42 Pnt
4 Vanluchene/van den Bogaart 33 Pnt
5 Van Werven/Mans 33 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Zijspancross:
1 Willemsen/Bax 84 Pnt
2 Bax/Stupelis 81 Pnt
3 Hermans/Musset 80 Pnt
4 Van Werven/Mans 59 Pnt
5 Brown/Millard 50 Pnt

Daguitslag ONK Quads Oss:
1 Mike van Grinsven 50 Pnt
2 Ricardo Phoelich 38 Pnt
3 Rick Haverdil 37 Pnt
4 Jan Vlaeymans 34 Pnt
5 Davy de Cuyper 31 Pnt

Tussenstand Open Nederlands Kampioenschap Quads:
1 Mike van Grinsven 119 Pnt
2 Joe Maessen 89 Pnt
3 Davy de Cuyper 77 Pnt
4 Ricardo Phoelich 70 Pnt
5 Marc de Vries 63 Pnt


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Motorcentrum Eibergen
GT Team
Peter van de Laar
Gebben Motoren
VdLaarRacing