Paardekam Suspension
Pro Carbon
Jopa
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Derks MX Racing
Bull SP
Motor2000
EK Motors
MX Shop Midden Nederland

Joshua van der Linden op het podium in eindstand IMBA MX2 Kampioenschap

Joshua van der Linden is erin geslaagd om het IMBA EK MX 2 met een podiumplaats af te sluiten (als derde), een prestatie waar hij midden in het seizoen niet van durfde te dromen.

Joshua van der Linden op het podium in eindstand IMBA MX2 Kampioenschap

Naast Van der Linden zijn nog drie andere Nederlandse rijders in de top tien geëindigd.
 
De laatste wedstrijd werd zondag 24 september verreden in het Duitse Kleinhau. Jacky Tausch was daar met een vijfde plaats de beste MON'er, hij eindigde voor Joshua van der Linden (6), Rico Lommers (7), Erik de Bruyn (9), Jamie Lucas (12) en Rik Rijkers (17).
 
Eén,
De eerste manche begon met een tegenslag voor Jacky Tausch, want na zijn kopstart werd de wedstrijd al snel afgevlagd omdat er een fotograaf aangereden was. Bij de herstart zat Tausch er opnieuw goed bij en. Hij wist na een constante wedstrijd als vierde over de finish te komen, net één plaats voor Van der Linden. Rico Lommers zat daar weer net achter en kwam als zesde over de finish. Ook Erik de Bruyn deed het netjes met een negende plaats en begon zo sterk aan de wedstrijd. Jamie Lucas kwam op een dertiende plaats uit de eerste ronde. Lang had hij aansluiting met een groepje rijders voor hem, maar door een aantal fouten verloor hij zijn ritme. Hierdoor kon hij geen plaatsen winst boeken en moest hij genoegen nemen met een dertiende plaats.
 
Twee,
Jacky Tausch deed het kunstje van de eerste manche over in de tweede heat en ging opnieuw als eerste de bocht in. In het begin verloor hij twee plaatsen, maar hierna reed hij sterk op een derde plaats. Toen de wedstrijd vanwege een gevallen rijder werd afgevlagd, telde de laatste doorkomst als uitslag en dit betekende voor Tausch dat hij als derde werd geklasseerd. Net als in de eerste manche zat Van der Linden gelijk achter hem. Rico Lommers haalde in de tweede manche zijn minste uitslag van de dag en werd negende. Jamie Lucas en Erik de Bruyn deden op het gedeelte waar de rijder gevallen was rustig aan, maar helaas kon dit niet van iedereen gezegd worden. De twee Nederlanders hadden na de gele vlag-situatie dan ook heel wat terrein goed te maken. De Bruyn werd tiende en Lucas finishte als elfde.
 
Drie!
Tausch reageerde in de derde manche scherp bij de start en zat er goed bij. Helaas kwam hij in de tweede bocht met een andere rijder in aanraking en verloor veel plaatsen. Fanatiek begon hij aan een opmars en vocht zich terug naar de een zesde plaats. In deze manche zat Van der Linden net vóór Tausch door beslag te leggen op de vijfde plaats. Lommers finishte net als in de eerste manche vlak achter zijn teammaten werd zevende. Lucas was gedurende in een strijd verwikkeld met vier andere rijders, totdat hij na een vreemde manoeuvre van een Italiaanse rijder buiten de baan belandde. De Nederlander vervolgde desondanks zijn weg, maar helaas kwam hij nog een keer ten val. Hierdoor moest hij genoegen nemen met de elfde plaats, net achter De Bruyn die opnieuw tiende werd. Van Meer had net als Tausch een goede sart, maar werd in de tweede bocht geraakt door een rijder die zijn motor niet meer onder controle had en viel. Hierop werd hij aangereden door een ander. Hij bezeerde zijn been, had hier zelfs even geen gevoel meer in, maar herstelde weer en begon aan een inhaalrace. Daarbij ging Van Meer diep, hij zette alles op alles om nog wat plaatsen winst te boeken. Zijn vechtlust werd beloond met een mooie vijfde plaats.
 
Rik Rijkers had in Kleinhau de smaak duidelijk te pakken en liet gedurende de dag een stijgende lijn zien. Hij begon met een achttiende plaats in de eerste manche, finishte in de tweede manche als zeventiende en beleefde zijn hoogtepunt in de derde manche, toen hij als vijftiende over de finish kwam.
 
Na een spannend kampioenschap vol pieken en dalen zijn de Nederlandse rijders als volgt geklasseerd in de eindstand:
 
3) Joshua van der Linden
5) Jacky Tausch
6) Rico Lommers
7) Erik de Bruyn
11) Jamie Lucas
12) Rik Rijkers

 

Daguitslag Kleinau:

 

Eindstand IMBA MX2 kampioenschap:


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Motorcentrum Eibergen
Gebben Motoren
VdLaarRacing
Peter van de Laar
GT Team