Paardekam Suspension
Pro Carbon
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
Hogetex
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
EK Motors
Bull SP
Derks MX Racing
Motor2000

Dutch Masters of Motocross in Harfsen veel meer dan alleen een crossevenement

De Dutch Masters of Motocross in Harfsen op 9 april a.s. is veel meer dan alleen een crossevenement.

Dutch Masters of Motocross in Harfsen veel meer dan alleen een crossevenement

Naast het feit dat je hier veel Grand Prix toppers aan de start zult zien, kan het hele gezin zich hier vermaken met een kidsparadijs en een stormbaan voor de jeugd, live muziek optredens en de junior riding experience waarbij kinderen zelf een rondje kunnen rijden op een speciaal aangelegd parcours. Daarnaast hoeven jonge gezinnen met kinderen absoluut niet thuis te blijven want op het evenement is een afgesloten kinderopvang waarbij de kinderen de hele dag worden verzorgd en de ouders van motorcross op het hoogste niveau kunnen genieten!

 

Harfsen is de tweede wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross. Na het succes van de eerste wedstrijd in Oss komen ook in Harfsen vele toprijders aan de start waaronder drievoudig wereldkampioen Jeffrey Herlings, Max Anstie en Shaun Simpson in de MX1 klasse. Ook in de MX2 klasse zullen we veel sterke Grand Prix-rijders aan het werk gaan zien met o.a. het HSF Logistics Motorsport team met Brian Bogers, Calvin Vlaanderen en Davy Pootjes. Rockstar Husqvarna Factory Racing zal in Harfsen weer gaan strijden voor de podiumplaatsen met Thomas Kjer Olsen en de fanatieke Amerikaan Thomas Covington. Apeldoorner Freek van der Vlist is een rijder uit de streek die absoluut mee moet kunnen doen in de top tien in deze sterk bezette MX2 klasse.

 

Dit is slechts een kleine greep van de deelnemers die naar Harfsen zullen komen want we hebben in Nederland en Belgie natuurlijk veel toprijders die zeker de strijd met de wereldtop aan willen gaan. Twee lokale rijders die dit willen in de MX1 klasse zijn ongetwijfeld Rick Satink (Hengevelde) en Ceriel Klein Kromhof (Daarlerveen). Na de eerste wedstrijd staat Klein Kromhof op een 23ste plaats en Satink op een 36ste positie. Dit zijn niet de posities waar ze horen en ze zullen dan ook extra gemotiveerd zijn om in Harfsen voor eigen publiek beter uit de verf te komen. Ook Heiki Laing mogen we niet vergeten. Hij finishte in Oss in beide manches in de punten en zal er in Harfsen alles aan doen om met een handvol punten huiswaarts te kunnen keren.

 

Rick Elzinga (Zenderen) behoort tot de Nederlandse jeugdtalenten. Hij heeft al veel ronden gereden in Harfsen en kent er de weg. Na de wedstrijd in Oss staat hij op een vierde plaats in de 125cc klasse en miste hier net het podium. We hopen dat hij in Harfsen net dat beetje meer heeft en zijn Yamaha machine wel tot op het podium kan sturen!

 

De trainingen in Harfsen beginnen om 09:00 uur en de wedstrijden vangen aan om 11:45 uur. De entree is t/m 12 jaar gratis, van 13 t/m 17 jaar 10 euro en voor volwassenen bedraagt de entree 20 euro.

 

Kijk voor meer informatie over de Dutch Masters in Harfsen op www.mxharfsen.nl en www.dutchmastersofmotocross.com


Resa Racing
Twin Air

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Gebben Motoren
GT Team
Smits Bike Suspension
Peter van de Laar
VdLaarRacing
Motorcentrum Eibergen