Paardekam Suspension
Pro Carbon
Hogetex
VHS Tuning
Motorhuis de Doelen 2
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
MX Shop Midden Nederland
Bull SP
Motor2000
Derks MX Racing
EK Motors

Bogers en Nagl eerste leiders in de Dutch Masters of Motocross

De eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Oss is een succes geworden. Goed weer, spannende wedstrijden en veel publiek waren de ingrediƫnten voor een mooie crossdag.

Bogers en Nagl eerste leiders in de Dutch Masters of Motocross

Max Nagl en Brian Bogers zijn de eerste leiders in het kampioenschap maar ook Jeffrey Herlings zorgde ervoor dat het publiek iets had om voor te juichen in de tweede manche.

 

Met de komst van verschillende fabrieksteams waren de verschillen tussen de rijders klein in de MX1 klasse. Na twee spannende manches won Max Nagl de wedstrijd met een 1-2 voor Gautier Paulin 2-3 en Jeffrey Herlings 7-1.

 

Herlings kwam in de eerste manche slecht weg bij de start en liep door twee valpartijen een achterstand op. De rondetijden van de rijder uit Oploo waren snel in de slotfase maar toch kwam hij niet verder dan een zevende plaats. In de tweede manche stelde Herlings orde op zaken en kon hij dankzij een goede start gelijk met de toppers mee. Rondenlang zette hij leider Max Nagl onder druk en in de slotfase sloeg hij toe. Het in grote getale aanwezige publiek vond het prachtig en door Herlings goed aan te moedigen zorgden ze ervoor dat Herlings de koppositie in handen wist te houden tot over de finish.

 

In de MX2 klasse kregen we een verrassend slot. Thomas Kjer Olsen van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing won ondanks een kleine schuiver de eerste manche voor Brian Bogers en Calvin Vlaanderen. In de tweede manche was het Jeremy Seewer die de manche op zijn naam schreef. Calvin Vlaanderen van het HSF Logistics Motorsport team maakte een sterke indruk en reed lang aan de leiding. Hij leek op een tweede plaats af te stevenen maar in de laatste ronde was het toch Brian Bogers die hem met een sterk eindschot nog wist te passeren. Door deze inhaalmanoeuvre won Bogers het dagklassement en wordt hiermee de eerste leider in het kampioenschap voor Jeremy Seewer en Calvin Vlaanderen. Thomas Kjer Olsen, die de eerste manche op zijn naam had weten te schrijven, kwam in de beginfase van de tweede manche twee keer ten val en kwam daardoor niet verder dan een zevende plaats, wat hem in het dagklassement een vierde plaats opleverde.

 

In de 125cc klasse won Mikkel Haarup van Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing beide manches. Thuisrijder Raivo Dankers liet een hele sterke indruk achter en werd in beide manches tweede! De derde podiumtrap in Oss werd bezet door Rasmus Hakansson van MX United met 3-5 in de manches. Rick Elzinga en Christopher Mills maakten de top vijf compleet!

 

Ook in de 85cc klasse kregen we spannende wedstrijden te zien. We kregen met Kay de Wolf en Ryan de Beer twee Nederlandse manche overwinnaars maar de uiteindelijke zege ging naar Nikita Kucherov 3-2 voor Ryan de Beer 5-1 en Kay de Wolf 1-6. Ook Kay Karssemakers was na een tweede plaats in de eerste manche in de running voor de eindzege maar door een probleem met zijn versnellingsbak in de tweede manche moest hij genoegen met een vijfde plaats!

 

De volgende wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross wordt verreden op 9 april in Harfsen.

 

Op de volgende link kunt u de uitslagen bekijken: https://speedhive.mylaps.com/en/Events/1370539


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
Motorcentrum Eibergen
VdLaarRacing
GT Team
Peter van de Laar
Gebben Motoren
Smits Bike Suspension