Paardekam Suspension
Pro Carbon
Hogetex
Motorhuis de Doelen 2
VHS Tuning
DWS Decals

Advertenties

JvH Designs
Hydrowear
Ladessa
SKS Process Components
Motor2000
Derks MX Racing
MX Shop Midden Nederland
EK Motors
Bull SP

In de aanloop op de Dutch Masters in Oss

In voorbereiding op het 2017 seizoen van de Dutch Masters of Motocross sprak MX Active met de MCO Oss.

In de aanloop op de Dutch Masters in Oss

MX Active: Wat vinden jullie ervan om de opening van de Dutch Masters of Motocross te organiseren?

Wij zijn blij met de toewijzing van de openingswedstrijd van de Dutch Masters bij ons in Oss. Vooral de openingswedstrijd hoopt ons een mooie wedstrijd te geven. In Nederland is dit de eerste grote wedstrijd van het seizoen waar o.a. Jeffrey Herlings het op zal gaan nemen tegen verschillende sterke rijders uit de MXGP klasse. Ook thuisrijder Raivo Dankers heeft kansen om tot op het podium te komen in de 125cc en dat is voor mensen uit de omliggende plaatsen erg interessant om te volgen.MX Active: Wat vinden jullie van de opzet van de Dutch Masters Of Motocross?

De nieuwe opzet lijkt veel mogelijkheden te geven voor nu en in de toekomst. Ook voor rijders moet het aantrekkelijker worden om deel te nemen aan het kampioenschap. De rol vanuit de KNMV en promotor Arno van den Brink zijn daarin belangrijk. Als club heb je in de voorbereiding heel veel werk te doen en daarom is de extra hulp van de KNMV en de promotor erg fijn! Dankzij de nieuwe opzet hebben we met alle vier de clubs dezelfde identiteit en vormen we een sterke eenheid. Dit heeft er ook toe bijgedragen dat we voor dit jaar meer partners hebben, wat weer als voordeel heeft dat er een interessantere prijzenpot is waardoor er sterke rijders mee doen aan de competitie. Omdat er veel sterke rijders aan de start staan, is het interessanter voor het publiek en krijgen we meer media aandacht, ook de NOS zal op ons evenement aanwezig om verslag te doen.


MX Active: Welke wijzigingen zijn er aangebracht t.o.v. het voorgaande ONK in Oss?


De aanpak is nog professioneler en er wordt nu meer centraal vanuit de promotor geregeld. Omdat de KNMV, de promotor en wij als club fijn samenwerken, willen we proberen om er het maximale uit te halen. Wij als club hebben de paddock compleet verhard, het circuit is dankzij de hulp van Glenn Coldenhoff op verschillende plaatsen aangepast en dankzij van de Wetering uit Heesch hebben we een tunnel gekregen waardoor het publiek makkelijker op het middenterrein kan komen. De KNMV en de promotor zijn de laatste maanden erg druk geweest met de sponsorwerving en ook de aankleding van het circuit zal weer beter zijn als bij onze vorige ONK. Tijdens ons evenement zal Bryan Zuidinga van de Junior Riding Experience aanwezig zijn om de jonge kinderen voor het eerst in contact te laten komen met de motorcross.


MX Active: Terugblikkend op de voorgaande ONK's in Oss. Wat is jullie het meest bijgebleven?

 

Dat je heel zorgvuldig moet zijn in het kiezen van een datum. We hebben een aantal keren een ONK georganiseerd waarbij we echt tevreden waren over de bezoekersaantallen. Echter in 2015 hebben we een ONK georganiseerd die tegelijk viel met een overzeese Grand Prix. We misten toen de toprijders en daardoor vielen toen ook de bezoekersaantallen tegen. Dit is dan voor iedereen een teleurstelling omdat we niet mogen vergeten dat veel vrijwilligers snipperdagen hebben moeten pakken en heel hun ziel en zaligheid in het evenement hebben gestoken. Het is daarom een bewuste keuze geweest om dit jaar voor slechts vier wedstrijden te kiezen. De fabrieksrijders hebben steeds minder mogelijkheden om naast de drukke WK kalender nog deel te nemen aan nationale kampioenschappen en aangezien we ze wel graag aan de start willen hebben, is er voor deze kalender gekozen!


MX Active: Wat is dé ultieme reden voor het publiek om af te reizen naar Oss?


Het mooie deelnemersveld tijdens de eerste wedstrijd en al duurt het nog 1.5 week, de weersvoorspellingen lijken goed. Oss is voor het publiek een mooi circuit om te kijken en het is zeer overzichtelijk. Daarbij zie je vele toppers en een hele dag motorcross van het hoogste niveau voor slechts 20 euro. Jeffrey Herlings komt weer steeds beter in vorm en wanneer dit het geval is, kan iedere motorcrossliefhebber iedere minuut genieten van zijn rijkwaliteiten.MX Active: Welke toppers staan er in Oss aan de start?

 

Jeffrey Herlings van het Red Bull KTM Factory team, Wilvo Yamaha team met Arnaud Tonus en Shaun Simpson, Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing met Gautier Paulin, Max Nagl en Max Anstie en niet te vergeten het Suzuki World MXGP team met Kevin Strijbos en Armanis Jasikonis. In de MX2 klasse komt naast WK leider Jeremy Seewer, het volledige HSF Logistics Motorsport team aan de start met Brian Bogers, Davy Pootjes en Calvin Vlaanderen. Ook het Rockstar Energy Husqvarna Factory team met Thomas Kjer Olsen en Conrad Mewse is er bij. Deze rijders, aangevuld met de andere Nederlandse en Belgische toppers, zorgen ervoor dat er een serieus sterk deelnemersveld naar Oss komt om de eerste punten van de Dutch Masters of Motocross te gaan verdelen.  Zowel in de MX1 als de MX2 klasse komen er de laatste dagen steeds meer topnamen bij.

 

MX Active: Wat zijn jullie ambities de komende 5 jaar?

We blijven mooie evenementen organiseren, waaronder de Grand Prix zijspan en Dutch Masters wedstrijden.


MX Active: Wie willen jullie bij voorbaat bedanken voorafgaand aan het evenement?

 

Al onze sponsors en begunstigers, rijders en teams, maar vooral niet te vergeten onze vrijwilligers.


MX Active: Wanneer is het evenement een succes voor de organisatie in Oss?

Goed weer, mooie wedstrijden, weinig blessures voor de rijders en mooie bezoekersaantallen.

 

Voor meer informatie over de Dutch Masters of Motocross kunt u kijken op www.dutchmastersofmotocross.com


Twin Air
Resa Racing

Reacties

Advertenties

MX Boost
Mellendijk MotorParts
Twenty Racing Suspension
VdLaarRacing
Smits Bike Suspension
Peter van de Laar
Gebben Motoren
GT Team
Motorcentrum Eibergen