Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
VHM
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
S-teel

Henry Jacobi en Michele Cervellin sluiten zich aan bij JM Honda Racing

JM Honda Racing heeft voor seizoen 2021 twee nieuwe rijders gecontracteerd voor het wereldkampioenschap MXGP. Het team heeft Michele Cervellin en Henry Jacobi binnen weten te halen en gaan met deze twee rijders op jacht naar goede resultaten in 2021.

Henry Jacobi en Michele Cervellin sluiten zich aan bij JM Honda Racing

Lees hieronder het uitgebrachte persbericht en dan het Engelse bericht:

Henry Jacobi: “Het is niet alleen een erg druk maar ook een behoorlijk stressvol jaar geweest voor iedereen in het WK motorcross. Maar dit is voor mij een geweldige manier om het seizoen af te sluiten! Ik kijk er echt naar uit om met de JM Honda Racing crew aan de slag te gaan. Ik ben er zeker van dat ik in een heel goed team terecht kom en het zal cool zijn om een beroep te kunnen doen op alle knowhow die Jacky (Martens) heeft. Van de motor tot de onderdelen en de ondersteuning om me heen,  ik zal alles ter beschikking hebben om goede resultaten neer te zetten. Toen ik op Husqvarna zat, keek ik al op naar Jacky omdat hij het fabrieksteam in de MX2 runde en daar wilde ik graag naartoe. Ondertussen weten we dat het anders is gelopen voor mij maar nu krijg ik alsnog de kans om met hem en het JM Honda Racing team samen te werken!”

Michele Cervellin: “Ik ben echt, echt blij met deze deal! JM Honda Racing geeft me een geweldige kans om te groeien als rijder. Zo zal ik naar België verhuizen om nauw samen te werken met Jacky Martens en het team. De volgende stap in mijn carrière om voor zo’n goed team te rijden, is super motiverend. Ik kan niet wachten om te beginnen werken voor het 2021 seizoen! Natuurlijk is het voor mij ook leuk om weer op Honda te zitten. Ik heb tien jaar met Honda gereden, ben begonnen op de CRF150R en zo ben ik opgeklommen naar een professionele carrière. Vooral nu ik met de geweldige nieuwe CRF450R aan de slag ga, had de timing niet beter kunnen zijn om weer voor Honda te kiezen.”

 Jacky Martens, teammanager: “We zijn heel tevreden met onze teamsamenstelling voor 2021 en erg enthousiast over ons technische pakket.  Zeg maar de volledig nieuwe CRF450R, omdat we weten dat we dit jaar al een prima motor hadden en dat we voor 2021 nog een grote stap zullen zetten. Ons eerste jaar in de MXGP-klasse en alle omstandigheden van het afgelopen raceseizoen waren erg uitdagend , maar we hebben bewezen dat de basis goed is. Henry is een zeer toegewijde rijder die zich altijd inzet om te blijven verbeteren. Hij heeft al geweldige dingen laten zien in de MX2 en het lijdt geen twijfel dat hij zich ook in de MXGP kan onderscheiden. Wat Michele betreft, willen we hem graag de middelen geven om zijn rijcapaciteiten ten volle te benutten. Hij is een rijder die ik al een tijdje volg en zijn eerste test op de CRF450R was al indrukwekkend. Terugkomen op een Honda is voor hem dan ook een beetje als thuis komen. Voor JM Honda zijn hij en Henry (Jacobi) de perfecte fit om het 2021 seizoen in te gaan!”

Gordon Crockard, Honda off road race manager: “Na de turbulentie van 2020 zijn we verheugd om 2021 in te gaan met zulke veelbelovende jonge rijders voor JM Racing. Als ik aan de nieuwe CRF450R denk, sluit hij in veel opzichten perfect aan bij het JM Honda Racing: Henry en Michele in de 450 cc MXGP-klasse, jong, fris, spannend en met veel potentieel. De nieuwe rijders, mét de nieuwe motor, zorgen ervoor dat we het nieuwe seizoen met veel energie tegemoet gaan.  De start van de MXGP-kalender in april is volgens mij een voordeel voor onze nieuwe rijders om samen met Jacky en zijn team te ontwikkelen en te groeien. Ik ben dan ook erg blij en heet Henry en Michele van harte welkom in de Honda-familie.”

 

Henry Jacobi and Michele Cervellin join JM Honda Racing

JM Honda Racing is proud to announce a completely new and exciting rider duo for 2021. Former junior world champion Henry Jacobi and Michele Cervellin will be lining up on the brand new Honda CRF450R for their second season in MXGP.

Henry Jacobi captured two MX2 podiums and a strong fifth overall in 2019 before moving up to the premier class. The hard-charging 24-year old German rode to a strong MXGP debut in Matterley Basin where he finished 9th but injuries kept him from realising his full potential.

Known for his strong work ethic and determination Jacobi still recorded a promising 8th place moto finish at Mantova 1 and two 11th overall placements. With a good winter preparation the 2018 ADAC MX Masters champion should be capable of creating some surprises and challenging the MXGP establishment.

 Italy’s Michele Cervellin (24) returns to Honda after spending two years in the MX2 world championship on the CRF250R. The double European SX and seven-time Italian champion has made a name for himself with his impressively smooth style and bike control.

After a string of top-5 results and a career best seventh in MX2 two years ago “Mic