Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Pro Carbon
Relexz

Advertenties

24MX
VHM
HGS Exhaust Systems
Motorcentrum Eibergen
S-teel

Stefan Everts: ‘Harde kritiek heeft me het verste gebracht’

Falen kon niet. Stefan Everts wilde zijn vader minstens evenaren. Dat is op zijn zachtst gezegd gelukt. Everts werd de beste motorcrosser aller tijden, maar niet zonder slag of stoot.

Stefan Everts: ‘Harde kritiek heeft me het verste gebracht’

‘Mijn vader waardig opvolgen kon mij alleen maar harden.’ The Legend toont na vele tegenslagen ook zijn kwetsbaarheid. Everts zag de dood in de ogen na een gescheurde milt en nadien nogmaals na een malaria-aanval. Hij kan het kaderen. ‘Alles gebeurt met een reden.’

Tien wereldtitels en 101 GP’s: het palmares van Stefan Everts oogt indrukwekkend. Niemand deed beter. Noem hem gerust een ─ gelukkig nog levende ─ legende. Thuis herbergt hij zijn carrière in een imposant motorcrossmuseum annex mancave. “Wij noemen het de stal”, licht Everts toe, verwijzend naar de naam van de bouwvergunning. Hij is een verzamelaar. “Ik houd van oude spullen”, legt de Lummenaar uit. Exemplarisch is de crossbroek van vader Harry ─ viervoudig wereldkampioen ─ uit begin jaren 80 die onlangs ergens in Zwitserland boven water is gekomen.

Motorcross zit de familie Everts in de genen: ook zoon Liam (16) heeft de passie te pakken. Om in eigen land te trainen is het helaas met een vergrootglas zoeken naar een circuit. Everts: “Buiten Lommel moeten we vaak naar Nederland of Noord-Frankrijk. In de winter gaan we naar Spanje, waar veel circuits liggen binnen een omtrek van 50 kilometer. Vroeger lag ook bij ons in quasi ieder bos een crossparcours, maar geleidelijk is bijna alles verdwenen. Wij motorcrossers zijn vervuilers en dus een heel zwakke tegenstander. Daar maken de groenen heftig gebruik van.”

 

Klik hier om het hele artikel te lezen.

 

Bron: Intervista


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
DWS
Solva Suspension
van Dijck MX Products