Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Relexz
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
S-teel
VHM

Einde van een tijdperk: GP motorcross verkast van Valkenswaard naar Arnhem

Het WK motorcross zal in 2021 jaar niet te gast zijn in Valkenswaard. Dat bevestigt Maarten Roos, die de afgelopen jaren de GP in Valkenswaard organiseerde.

Einde van een tijdperk: GP motorcross verkast van Valkenswaard naar Arnhem

Tim Gerth 02-10-20, 12:55
 
De MXGP-wedstrijd in Nederland blijft wel behouden, vertelt Roos. ,,We hebben wel een overeenkomst gesloten voor volgend jaar", maakt Roos bekend. ,,Weliswaar niet in Valkenswaard, maar in Arnhem", stelt Roos, die niet uitsluit dat Valkenswaard na volgend jaar terugkeert. ,,We kijken het dit jaar aan. Mocht Valkenswaard weer een optie worden, dan gaan we daar mogelijk weer naartoe. Is dat niet het geval, dan gaan we voor een meerjarig traject met Arnhem.”
Einde van een tijdperk
 
,,Valkenswaard is een beetje voor de MXGP wat Monaco voor de Formule 1 is", stelt Roos, die benadrukt dat de promotor van het WK motorcross Valkenswaard graag had behouden, maar dat dit nu niet meer realistisch is. ,,Valkenswaard gaat voor aankomend jaar vergunningstechnisch gezien gewoon niet lukken", stelt Roos die dit toch wel een beetje ziet als een einde van een tijdperk.
 
Valkenswaard is een beetje voor de MXGP wat Monaco voor de Formule 1 is.
 
Maarten Roos, Organisator
 
Door zijn goede contacten met Infront Moto Racing, de promotor van de MXGP, en zijn ervaring als organisator, is Roos de meest voor de hand liggende samenwerkingspartner voor de klasse in Nederland. Om de MXGP voor Nederland te behouden, week Roos uit naar Arnhem. Daar is door eigenaar Dik van Wikselaar een moderne baan neergelegd in goed overleg met de gemeente, waardoor de toekomst is gewaarborgd, iets dat in de motorcross niet vanzelfsprekend is.
GP van Oss van harte welkom.
 
Over de berichten dat er mogelijk een GP in Oss zou komen, is Roos duidelijk. ,,Hoe meer Nederlandse wedstrijden, hoe beter natuurlijk." Dat er in Nederland geen ruimte zou zijn voor meerdere GP's, ontkent Roos. ,,In het verleden zijn er meerdere wedstrijden geweest. Er is ook geen sprake van een concurrentiestrijd", benadrukt Roos.
 
,,Ik ben er heel transparant in en heb in het verleden ook andere initiatieven de helpende hand toegestoken. Wat voor mij het belangrijkste is, is dat de Nederlandse wedstrijd behouden blijft. Als dat uiteindelijk alleen Oss blijkt te zijn is dat prima, maar ik kan me niet voorstellen dat ik daarvoor aan de kant wordt gezet", sluit Roos af, die verwacht dat de MXGP in Arnhem eind oktober of begin november op de nieuwe MXGP-kalender voor 2021 zal verschijnen.
 
BRON: EINDHOVENS DAGBLAD D.D. 02.10.2020

Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
Solva Suspension
DWS