Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Relexz
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
S-teel
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
VHM

Filip Bengtsson stopt met motorcross en raakt zwaar geblesseerd in enduro

De Zweed Filip Bengtsson wist zaterdag zijn motorcross carriere in stijl af te sluiten door de Zweedse titel in de MX1 klasse binnen te halen.

Filip Bengtsson stopt met motorcross en raakt zwaar geblesseerd in enduro

De vreugde was echter van korte duur want zondag tijdens een ronde om het Zweeds Kampioenschap Enduro ging het flink mis voor Filip.

 

Bengtsson verloor de controle over de motor en kwam hard in aanraking met een boom. Filip is gelijk per ambulance afgevoerd naar het ziekenhuis waar ze constateerden dat hij zo snel mogelijk aan zijn hand geopereerd moet worden. Ook zagen ze daar dat hij zijn schouderblad heeft gebroken en dat hij er een scheur zit in zijn knieschijf.

Omdat de operatie niet in het ziekenhuis van Eksjo plaats kon vinden, werd hij overgebracht naar Kalmar maar omdat Filip geregistreed staat in Sankt Olof, mag hij niet in Kalmar geopereerd worden en wordt hij hoogstwaarschijnlijk in Lund ziekenhuis van Ystad geopereerd.

Momenteel is nog onduidelijk hoe erg de schade in zijn hand is en ook denkt men dat er binnenin zijn knie nog meer schade is. Het gebroken schouderblad zal door middel van rust moeten genezen.

We houden u op de hoogte over de toestand van Filip Bengtsson die lang voor het Nederlandse team van JHMX Service uit Gemert heeft gereden.


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
Pro MX Racing
DWS
van Dijck MX Products