Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Relexz
Pro Carbon

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
S-teel
HGS Exhaust Systems
VHM

Kyle Webster valt in voor Benoit Paturel

De Australiƫr Kyle Webster (24) zal vanaf de MXGP van Lombardije (Mantova) op 27 september invallen voor JM Honda Racing rijder Benoit Paturel. Paturel liep een gebroken staartbeen en rugkwetsuur op rijdens de laatste MXGP wedstrijd in Kegums vorige maand.

Kyle Webster valt in voor Benoit Paturel

Webster, de Australische MX2 vicekampioen van 2019, staat bekend als één van de rijzende sterren in eigen land. Hoewel hij nu in West-Australië woont, werd Kyle geboren in Zuid-Afrika. Als kind woonde hij ook een tijdje in Groot-Brittannië.
 
Vorig jaar kwam Webster uit voor Team Australië tijdens de MX of Nations in Assen. Ondanks de moeilijke omstandigheden reed de CRF rijder er zich in de kijker met een sterke derde plaats in de MX2 kwalificatierace. ’s Anderendaags had Kyle het geluk niet aan zijn zijde toch eindigde hij zesde in de MX2, met gelijke punten ten opzichte van Jago Geerts.
 
Kyle Webster:  “Ik heb er super veel zin in om MXGP te rijden met JM Honda Racing. Alles is redelijk snel tot stand gekomen maar ik kijk er echt uit naar deze kans. (lachend) Hopelijk is de derde keer de goede keer wat betreft het weer na de modder in Indonesië in 2017 en het belabberde weer vorig jaar in Nederland! Bij deze wil ik mijn team, Penrite Honda Racing, bedanken voor de mogelijkheid om me in Europa te laten rijden.”
 
Jacky Martens, JM Honda Racing teammanager: “Langs de ene kant had Benoit (Paturel) veel pech met zijn val in Kegums, aan de andere kant zijn we opgelucht dat zijn blessures niet erger zijn. Helaas zal hij wel zes tot zeven weken aan de kant moeten blijven. Ik ben blij dat we Kyle deze gelegenheid kunnen schenken om zich te tonen in MXGP. In Australië en tijdens de MX of Nations heeft hij al laten zien tot wat hij in staat is. De afgelopen maanden waren zwaar voor ons met het afscheid van Julien Lieber en dan kort daarna de blessure van Paturel maar we zijn dankbaar voor de steun van Penrite Honda Racing en Honda in deze situatie.”
 
Ook Yarrive Konsky, de teameigenaar van Penrite Honda, het officiële Honda Australië team apprecieert de kans die JM Honda Racing biedt aan Kyle Webster: “Jacky en zijn team runnen een professioneel programma en de mogelijkheid die ze Kyle bieden is fantastisch. Het is geweldig om te zien hoe Honda wereldwijd samenwerkt om hun rijders te ondersteunen. Jacky is een wereldkampioen en zal Kyle een pakket geven waarvan de meeste rijders alleen maar kunnen dromen.”
 

Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
DWS
van Dijck MX Products
Solva Suspension