Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Relexz
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
S-teel
VHM

Stefan Everts: "De rest van mijn leven nog zo afzien? Wil er niet over nadenken"

Bijna anderhalf jaar geleden werd Stefan Everts getroffen door malaria. X aantal operaties verder blijft de motorcrosslegende voort revalideren. "Ik heb pijn bij elke stap die ik zet. Maar ik blijf positief", vertelt Everts.

Stefan Everts: "De rest van mijn leven nog zo afzien? Wil er niet over nadenken"

Everts: "We blijven zo goed mogelijk doorgaan"

 

Stefan Everts (47) zweefde eind 2018 tussen leven en dood, nadat hij besmet was geraakt met malaria.

 

De tienvoudige wereldkampioen ontwaakte uit een kunstmatig coma en moest meerdere tenen laten amputeren. Hoe gaat het nu met hem?

 

"Op zich gaat het allemaal heel goed met mij. Ik heb al veel vooruitgang gemaakt. Maar ik heb wel nog altijd veel last van mijn rechtervoet", zegt Everts.

 

"9 weken geleden onderging ik een operatie. Mijn linkervoet is er een heel groot stuk op vooruitgegaan. Maar mijn rechtervoet is de laatste week hervallen. Ik heb veel pijn tijdens het wandelen."

 

"Momenteel is die dagelijkse pijn te verdragen. Maar als ik de rest van mijn leven zoveel moet afzien bij elke stap die ik zet… daar wil ik eigenlijk niet over nadenken."

 

Maar Everts houdt de moed erin. "Ik blijf altijd positief. Soms heb ik wel eens een moeilijk momentje, maar dat is niet meer dan normaal. We blijven zo goed mogelijk doorgaan. Ik heb als  topsporter een beetje geleerd hoe dat moet."

 

Klik hier om het hele artikel te lezen en de beelden te bekijken.

 

Bron Sporza /VRT


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
van Dijck MX Products
DWS
Pro MX Racing