Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Pro Carbon
Relexz

Advertenties

24MX
HGS Exhaust Systems
Motorcentrum Eibergen
VHM
S-teel

Wordt het Amerika of de MXGP klasse voor Jorge Prado?

De vragen en speculaties over de toekomst van Jorge Prado gaan door nadat hij afgelopen weekend zijn vijfde Grand Prix zege uit zes wedstrijden wist te pakken.

Wordt het Amerika of de MXGP klasse voor Jorge Prado?

Wanneer Prado dit jaar zijn tweede achtereenvolgende wereldtitel in de MX2 klasse pakt moet hij volgens het FIM reglement de overstap maken naar de MXGP klasse.

Prado heeft na dit seizoen nog een tweejarig contract met KTM heeft twee keuzes: of hij maakt de overstap naar de MXGP of hij gaat naar Amerika. Prado is in 2016 al twee maanden in Amerika geweest om daar gewend te raken aan de Amerikaanse supercrossbanen. ‘’Het was voor mij een droom om er heen te gaan en dat is het nog steeds wel een beetje. Zal ik voor altijd in de Grand Prix’s blijven, wie weet? Het hangt af van de overeenkomst met KTM. Zij zijn altijd heel goed voor mij en ik heb absoluut geen klagen. Ik weet zeker dat KTM voor mij het best mogelijke gaat doen. Uiteraard is een geweldige ervaring om er heen te gaan, het is iets totaal anders. Wanneer ik op de 250 wil blijven dan is Amerika de enigste optie. We gaan bekijken hoe het allemaal verder ontwikkeld,’’ vertelt Prado.

De getalenteerde Spanjaard heeft al verschillende keren de kans gehad om zich te meten met de 450 rijders. ‘’Ik heb de MX of Nations tegen de 450 rijders gereden en ook in het Italiaans Kampioenschap. Uiteraard is dit niet hetzelfde als een Grand Prix maar in het Italiaans Kampioenschap wist ik drie keer derde te worden op mijn 250 machine. Ik moet mezelf verbeteren en sterker worden wanneer ik naar de 450 klasse ga. Het zal een grote stap worden maar bij Claudio de Carli ben ik in goede handen. Als hij zegt dat ik er klaar voor ben dan heb ik er vertrouwen in dat ik dat ben.’’

Mocht hij de overstap maken naar de MXGP klasse dan heeft KTM in 2020 een super team met Jeffrey Herlings, Antonio Cairoli en Jorge Prado. Wel denkt Prado dat hij ook het supercrossen snel onder de knie kan hebben. ‘’Ik ben een rijder die snel leert. Ik heb een maand in Amerika gereden toen ik 14 was en mijn snelheid was toen goed en ik ging zonder problemen over de whoops. Nu ben ik veel sterker en heb ik veel meer vertrouwen in de motor. Ik denk niet dat het een groot risico zal zijn om er heen te gaan. Nu ik meer ervaring heb, kan ik sneller leren. Misschien kan ik over een aantal jaren gaan en dan gelijk van start gaan in de 450 klasse.’’

Prado viert op 5 januari 2020 zijn 19e verjaardag. We wachten af wat zijn keuze gaat worden!

Interview: Adam Wheeler


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Solva Suspension
Pro MX Racing
DWS