Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
S-teel
VHM
HGS Exhaust Systems

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing na perfecte voorbereiding klaar voor het seizoen

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing is op vrijdagavond onder grote belangstelling van sponsors, vrienden en pers voorgesteld in het gezellige restaurant de Engel in Zandhoven.

Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing na perfecte voorbereiding klaar voor het seizoen

De rijders, nieuwe motoren en de kleding zijn klaar voor een nieuw seizoen vol met wedstrijden!
 
In de afgelopen winter is er door het team hard gewerkt aan het materiaal maar ook aan de vorm van de rijders. ‘’We hebben in deze winter 20 procent winst geboekt met het vermogen,’’ vertelt Chefmonteur Joel de Busser. ‘’Dankzij de nauwe samenwerking met Husqvarna Factory en het vele overleg wat we onderling hebben gehad, zijn we tot dit goede product gekomen,’’ voegt Jacky Martens toe!
 
Een groot deel van de winter werd doorgebracht in Spanje waar onder goede omstandigheden getraind kon worden. Er werd verbleven in de omgeving van RedSand waar ze de mogelijkheden hadden om op verschillende soorten circuits te rijden. ‘’We hebben de hele winter goed met de motor en conditioneel kunnen trainen. Alle rijders zijn blessurevrij gebleven en dat is het belangrijkste in deze fase van de voorbereiding,’’ vertelt teamcoach Rasmus Jorgensen. ‘’Ik verwacht veel van Thomas Kjer Olsen, Jed Beaton komt terug van een hele zware blessure en heeft al lang geen wedstrijden meer gereden. Ook moest hij in het begin van de winter even wennen aan de motor maar hij heeft grote stappen voorwaarts geboekt en ik heb er vertrouwen in dat het goed komt,’’ vertelt Jacky Martens. ‘’We hebben elkaar tijdens iedere training opgepept, je wordt natuurlijk niet graag ingehaald door je teammaat,’’ sluit Thomas Kjer Olsen af.
 
Na een goede voorbereiding zal Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing haar eerste wedstrijd rijden in het Britse Hawkstone Park op 17 februari, gevolgd door de internationale wedstrijd in het Franse Lacapelle Marival op 24 februari. Ook het jonge talent Kay de Wolf zal hier zijn eerste wedstrijden in de 125cc klasse rijden. ‘’De voorbereiding was geweldig voor mij. Ik heb eigenlijk alles samen met Thomas Kjer Olsen, Jed Beaton en Rasmus Jorgensen gedaan. Hier heb ik heel veel van opgestoken. Het seizoen staat voor de deur en ik zie het met vertrouwen tegemoet,’’ vertelt Kay de Wolf. ‘’De aanwezigheid van Kay is voor het hele team goed. Hij heeft een hele positieve energie, wat ons allemaal jong houdt. Het is een prachtig project om te proberen een jonge rijder naar de top te brengen,’’ vult Jacky Martens aan.
 
Naast de twee Grand Prix MX2-rijders en Kay de Wolf maakt ook Yentel Martens deel uit van het team. Martens legt zijn focus volledig op het Franse zandkampioenschap, wat afgelopen weekend ten einde is gekomen in Le Touquet. ‘’Ik kijk tevreden terug op de winter maar helaas heb ik het niet af kunnen maken. Ik heb een overwinning en een aantal podiumplaatsen maar helaas kwam ik tijdens de laatste wedstrijd in Le Touquet met een andere rijder in aanraking en liep een lichte schouderblessure op. Hierdoor haalde ik de finish niet en daar baal ik enorm van. Binnenkort rijd ik nog een strandrace in Argentinie, als ik die kan winnen, sluit ik het seizoen tevreden af,’’ aldus Yentel Martens.
 
De avond werd afgesloten met de overhandiging van een mooi geldbedrag aan het goede doel ‘’To Walk Again’’. Eind vorig jaar vierde Jacky Martens zijn 25-jarig jubileum, het was namelijk precies 25 jaar geleden dat hij wereldkampioen 500cc werd. Tijdens deze avond heeft hij samen met alle gasten een geldbedrag van meer dan 2500 euro op weten te halen wat ten goede komt van dit goede doel! ‘’Waarom dit goede doel? We zitten er heel dichtbij. Vorig jaar was Joel Roelants coach van Thomas Covington binnen ons team. Je hebt er dan iedere dag mee te maken. Samen met het team hebben we daarom besloten om het geldbedrag aan dit goede doel te schenken,’’ legt Martens uit!
 
Het is een feit dat Rockstar Energy Husqvarna Factory Racing alles weer tot in de puntjes voor elkaar heeft. Het materiaal staat op punt, de rijders zijn scherp en de kleding heeft een frisse uitstraling. Laat het seizoen maar beginnen zodat de rijders alle trainingsuren om kunnen zetten in resultaten in de wedstrijden.
 
Foto’s by Bavo

Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
van Dijck MX Products
Pro MX Racing
DWS