Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Relexz
Pro Carbon

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
S-teel
VHM

Christian Craig maakt supercross seizoen af voor HRC Honda in de 450 klasse

Het HRC Honda team in Amerika heeft vandaag bekend gemaakt dat Christian Craig de rest van het Amerikaans Supercross Kampioenschap in de 450 klasse zal blijven rijden.

Christian Craig maakt supercross seizoen af voor HRC Honda in de 450 klasse

In eerste instantie zou Craig alleen de wedstrijden van Atlanta en Daytona doen als vervanger voor de geblesseerde Ken Roczen en Cole Seely maar Honda houdt hem in de 450 klasse tot het einde van het kampioenschap.

 

In Atlanta deed Craig het goed want in de eerste finale van de Triple Crown reed hij maar liefst zeven ronden aan de leiding en in de derde finale was vier ronden lang de leider. Craig eindigde met een 6-7-5 in de finales op een vijfde plaats in het dagklassement.

 

Commentaar Christian Craig: ‘’Ik haat het om te zien als er iemand geblesseerd raakt, in het bijzonder wanneer iemand dicht bij mij staat. Cole is een soort van broer voor mij en ook kijk tegen hem op. Het was daarom een flinke teleurstelling om te zien hoe hij geblesseerd raakte. Voor mij opende het de deur om in de 450 klasse te starten en kreeg ik de mogelijkheid om mijn beste resultaat van vorig jaar te verbeteren. Voor Atlanta had ik een paar dagen met de motor gereden en begon zonder verwachtingen aan de wedstrijd. Ik was trots op mezelf hoe ik reed en ik denk dat dit in mijn uitslagen terug te zien was. Het ging de hele dag lekker! Ik reed een goede kwalificatie en begon met vertrouwen aan de avondshow. Ik heb veel aan mijn mentale gesteldheid gewerkt en ik heb het nu eindelijk kunnen laten zien. Ik heb veel ronden aan de leiding in de eerste en laatste finale. Je kunt het niet trainen om in deze klasse voorop te rijden, je moet het gewoon en ervan leren. Het was geweldig om met deze toprijders te rijden. Ik kijk uit naar de volgende wedstrijd in Daytona en ik hoop dat ik daar verder kan bouwen. Een vijfde plaats is mijn beste resultaat en daar ben ik erg blij mee maar van de andere kant ben ik erg hongerig voor meer.’’

 


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Pro MX Racing
Solva Suspension
DWS