Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Robbe Motoren
Relexz

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
VHM
HGS Exhaust Systems
S-teel

Preview V.J.M.O.-M.CL.B. MX-seizoen 2018

Een week later dan voorzien door het strenge winterweer, staan ook V.J.M.O. en M.C.L.B. weer paraat om hun 600 vergunninghouders en vele sympathisanten opnieuw een veilig en sportief motorcross-seizoen aan te bieden.

Preview V.J.M.O.-M.CL.B. MX-seizoen 2018

Met een eigen mobiele hulppost (Medic car geheten), met een nieuwe, professionele hulpdienst (Ambuce Rescue-Team of ART), met een licht gewijzigde, standvastige kalender en klokvast uurschema, én met een nieuwe indeling van de kampioenschapsproeven, is het meer dan tijd om het vele werk achter de schermen in de praktijk om te zetten. Te beginnen dus komend weekend bij het MB-Team op en nieuwe en ruime zandomloop in de Knikkerstraat te Assenede.

Veiligheid boven alles
V.J.M.O. en M.C.L.B. hebben in het tussenseizoen niet stilgezeten en zwaar geïnvesteerd in vooral veiligheid. Zo werd een vrachtwagen aangeschaft en ingericht die onder de naam ‘Medic car’ iedere wedstrijd dienst zal doen als een professionele mobiele hulppost. Gedaan dus met geblesseerden in een aftands tentje te verzorgen, voortaan gebeurt de EHBO in een afgesloten vrachtwagen – met laadbrug - voorzien van alle benodigdheden om een professionele en een zo steriel mogelijke verzorging te bieden. In de mobiele hulppost zijn twee afsluitbare kamers voorzien waarin patiënten in comfortabele omstandigheden (zo is o.m. airco met invertersysteem voorzien) door dokter en verpleegkundigen de eerste zorgen kunnen worden toegediend.


Ook wat de hulpdiensten zelf betreft valt er een niet onbelangrijke wijziging mee te delen. Zo doet men voortaan een beroep op de professionele diensten van het door het ministerie van Volksgezondheid erkende Ambuce Rescue-Team (ART), ressorterend onder Falck Benelux. Ambuce bestaat al sinds 1975, heeft diverse standplaatsen in ons land en is een ambulancefirma die o.a. dringend/niet-dringend ziekenvervoer, preventieve hulpverlening, repatriëring en opleidingen regelt over heel België. Het staat ook vaak paraat op festivals, sportevenementen, film- of tv-opnames e.a. (zo waren zij onlangs nog te zien in een aflevering van ‘De Zonen van Van As’ op VTM) en heeft in de loop der jaren een onberispelijke staat van dienst opgebouwd.


Zoals u leest bent u meer dan ooit in goede handen bij V.J.M.O. en M.C.L.B. én vergeet ook niet dat een jaarvergunning V.J.M.O. en M.C.L.B. inclusief verzekering voor persoonlijke ongevallen en burgerrechtelijke aansprakelijkheid op trainingen in de week én inclusief verzekering op trainingen en stages in het buitenland is.

Standvastige kalender
Een sterk punt van V.J.M.O. en M.C.L.B. is dat zij ieder jaar opnieuw uitpakken met een standvastige kalender én klokvast uurschema. Ook deze keer is dat niet anders, al ondergingen beide wel wat wijzigingen. Zo openen de Nieuwelingen Open B + Dames Open nu het zondagse wedstrijdprogramma en worden de Vrijetijdsrijders tussen de Nieuwelingen MX2 en Beloften MX2 in geprogrammeerd. Zoals gemeld opent het seizoen een week later dan voorzien in het Oost-Vlaamse Assenede, en vinden de zandhazen vooral in het voorseizoen hun gading. Uitgezonderd de heuvelomloop in Velzeke - waar opnieuw het Kampioenschap van Oost-Vlaanderen wordt verreden - het eerste volledige weekend van april, staan in maart en april immers enkel maar zandomlopen op het menu. Te beginnen dus in Assenede, gevolgd door Stekene dat Overslag vervangt, Oosteeklo en Beernem waar de eerste B.K.-proeven voor M.CL.B. staan geprogrammeerd. Na Velzeke volgen dan Sinaai (dat van datum wisselt met Hamme), Laarne en Aalter, waarna het eerste weekend van mei de spektakelomloop Herzele het rijtje van hardere omlopen opent. Vervolgens passeren weer heel wat klassiekers de revue – met o.m. de Grand Prix van de Westkust in Middelkerke, het Kampioenschap van West-Vlaanderen in Oostrozebeke, de interbondenwedstrijd op het domein Puyenbroeck in Wachtebeke en de verschillende pareltjes in de Vlaamse Ardennen – waarna de B.K.-finales in Lichtervelde, Pamel en Wingene opnieuw het herziene kampioenschap – waarbij alle proeven nu meetellen voor de eindranking en er dus niet meer gewerkt wordt met schrapresultaten - afsluiten. De vier naseizoenswedstrijden in Zwevegem, Eksaarde, Hamme en Overslag vormen ten slotte het afsluitende Open Herfstkampioenschap, met de Open Eindejaarscross begin december in Stekene als absolute kers op de taart.

Kwantitatief en kwalitatief deelnemersveld
Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst, en dat heeft V.J.M.O. zeer zeker. Ook in 2017 werd het totale aantal vergunninghouders opgetrokken tot ruim 130, en de verwachting is dat 2018 dat opnieuw overtreft. M.C.L.B. bleef met ruim 450 vergunningshouders vrij stabiel vorig jaar, al steeg wel het gemiddeld aantal deelnemers per wedstrijd. Ook de vooruitzichten voor 2018 ogen positief, met opnieuw een pak nieuwkomers die zich aanmelden en dit in zowat alle categorieën.


Bij de elite kregen we in 2017 een zinderend duel om de titel tussen David Segers en Wietse Brackman, nipt gewonnen door eerstgenoemde, en de verwachting is dat beide zich opnieuw opwerpen als de te kloppen titelkandidaten. Al zullen zij stevig uit de hoek moeten komen, gezien de vorig jaar vlot scorende Grand Prix-rijders Damon Graulus en Jeffrey Dewulf dit jaar een uitgebreide M.C.L.B.-campagne koppelen aan hun internationale programma, net als La Chinelle-winnaar Kevin Fors overigens. Dit terwijl Maarten Govaert, Torpjurn Van Hoe, Jorne Tytgat, Dylan Verleysen, Junior Decouter, Mattis Meersschout, Jaimy Deleersnyder, Kenny Dult en Sven Roelandt hopelijk met wat minder blessure- en ander leed af te rekenen hebben in 2018, en o.m. Jens Bleyaert en Gilles Tack terug zijn van weggeweest.


Jurgen Wybo van zijn kant keert terug naar zijn oude liefde, de MX2, waarmee de twee titelpretendenten van vorig seizoen, Tim Vandriessche en Jérôme Biets, meteen gewaarschuwd zijn. Bovendien heeft B-kampioen Henson Lievens vorig jaar al knappe staaltjes van zijn kunnen laten zien, hopen Yente Dourte en Gian Scheele meer geluk te beleven aan het nieuwe seizoen, en zijn Dennis Van Hul en youngster Bo Declercq terug van weggeweest. Een open strijd mag er ook al verwacht worden in de B-klasse met de twee promovendi Stanley Verstraete en Gianni Vercammen versus de gevestigde waarden met o.a. Nicky Vemoesen, Damon Tanghe, Yann Meulemeester, Greg Demeulemester, Michiel Vercauteren, Greg Vullers, Nick Van den Bergh en Mike De Decker.

Zijspannen absolute topklasse
Spanning en spektakel ook alweer te verwachten bij de Zijspannen waar alle toppers blijven én bovendien worden aangevuld met een aantal nieuwe combinaties, zowel in de A- als in de B-categorie. De talentvolle Dylan Boussy-Kenny Boxtaele gaan in ieder geval resoluut voor titelverlenging maar zullen het zo moeilijk mogelijk gemaakt worden door een resem Meor-combinaties als Bert Soetaert-Eduard Soenens, Yens Delmotte-Tom Verbrugghe, Geert De Smet-Sebastien Devoldre, Ruben Galle-Stijn De Vijlder en Geert Valcke-Kenji Vermeersch. Bovendien willen ook Kenneth Dierckens-Gianni Dhondt, Maxime Van Der Haeghen-Michael Dhondt en onder meer Nico De Soete-Achly Vanlerberghe steevast de oppergaai, lieten ook de B-kampioenen Olivier en Gauthier Valcke vorig jaar al zien vooraan mee te kunnen draaien, zijn Sabrina Van Calster-Jimmy Van Gennip opvallende nieuwkomers die weten waar het gashendel staan, én zullen ook ex-wereldkampioen Jan Hendrickx-Peter Beunk én Grand Prix-toppers Julian Veldman-Siebe van der Putten (!) geregeld aan de start verschijnen...


Een wedstrijd in een wedstrijd wordt ongetwijfeld de strijd in de B-categorie waar quadkampioen Sven Siongers met Joey Valcke zich meteen opwerpt als één der favorieten samen met o.m. de dames Kelly Debruyne (nu met haar broer Nikki in het bakje) en Colleen Van Troys (nu met Jitske De Soete aan haar zijde), Daen Valcke (nu met Robbe De Veene naast zich), Gunther Pyra (met Mathias Moenaert als nieuwe kompaan), de benjamins Junior Verhelst-Frederic Van der Voorden, ex-Inter Kim Decock met Peter Stadeus, Bjorn De Schuyter-Steve De Schacht en ga zo maar door.


Ook blijkt van een gevreesde terugval bij de Quads absoluut geen sprake te zijn met flink wat jeugdige en minder jeugdige talenten die het zo al sterke deelnemersveld komen versterken, en vinden blijkbaar ook de dames stilaan de weg naar V.J.M.O. en M.C.L.B. Zowel de Ladies Open op zaterdag als de Dames Open op zondag mogen immers flink wat nieuwe gezichten verwelkomen, met in M.CL.B. onder meer V.J.M.O.-kampioene Celien Dewulf die een paar collega’s meebrengt, en meervoudig M.C. Lille-kampioene Shaney Truyts.

Let the show begin…
U merkt het, het nieuwe seizoen kan niet snel genoeg van start gaan, te beginnen dus komend weekend in de zandbak van Assenede. De jeugdpiloten kunnen inschrijven zaterdagmorgen van 8.15 tot 9.45 uur terwijl de 'groten' dit kunnen zondagmorgen van 7 tot 9 uur. M.C.L.B.-piloten die nog niet in orde zijn met hun vergunning, kunnen dit uitzonderlijk doen nu zaterdag van 12 tot 17 uur. Er wordt evenwel gevraagd dat de piloten zich op voorhand in orde stellen met hun jaarvergunning. De trainingen beginnen zaterdag om 9 uur en zondag om 8 uur, met de eerste start om 10.25 uur. Piloten, zorg er in ieder geval voor dat uw transponder is opgeladen, en vergeet ook uw vergunningskaart niet! Succes alvast aan allen…


Info: www.mclb-vjmo.be


 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
DWS