Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Robbe Motoren
Pro Carbon

Advertenties

24MX
S-teel
Motorcentrum Eibergen
VHM
HGS Exhaust Systems

Opgepompte armen spelen Davy Pootjes parten in Grand Prix MX2 in Argentinie

Davy Pootjes van het LRT KTM team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MX2 in het Argentijnse Neuqeuen veel last gehad van opgepompte armen. In beide manches moest hij het tempo na een aantal ronden laten zakken door opgepompte armen waardoor hij niet verder kwam dan een negentiende en veertiende plaats.

Opgepompte armen spelen Davy Pootjes parten in Grand Prix MX2 in Argentinie

Op zaterdag had Davy het al snel goed naar zijn zin op het circuit en liet met een zesde en achtste tijd in de trainingen zien dat het met zijn snelheid goed zit. Ook in de kwalificatieheat was hij lang op een achtste plaats te vinden maar door opgepompte armen moest hij in de slotfase iets gas terug nemen waardoor hij verschillende plaatsen terug viel en als twaalfde over de finish kwam.

 

In de eerste manche pakte Davy een redelijke start en kwam net buiten de top tien uit de eerste ronde. Met een goed ritme werkte hij zich op naar een tiende plaats maar helaas kon hij dit niet vasthouden. Opgepompte armen zorgden ervoor dat hij het tempo iets moest laten zakken en helaas zorgde een fout ervoor dat hij nog meer plaatsen prijs moest geven en hij op een negentiende plaats over de finish kwam.

 

Tussen de manches in had Davy er alles aan gedaan om zijn armen zo goed mogelijk te laten herstellen. Hij pakte een hele goede start en dook als leider de eerste bocht in. In de beginfase hield hij goed stand in de top drie maar helaas kwam toen het probleem met zijn onderarmen weer om de hoek kijken waardoor hij niet meer het tempo kon rijden wat hij graag wilde. Davy moest verschillende rijders laten passeren en kwam moegestreden op een veertiende plaats over de finish.

 

Met een 19-14 in de manches eindigde Davy op een twintigste plaats in het dagklassement. Over twee weken staat zijn thuis Grand Prix op het programma in Valkenswaard maar eerst rijdt hij aanstaande zondag de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo.

 

Commentaar Davy Pootjes: ‘’Het zijn niet de resultaten die ik wil maar het rijden en de snelheid zijn goed. Ik had heel veel last van mijn armen waardoor ik het tempo moest laten zakken. Ik verwacht dat dit per wedstrijd beter zal gaan.’’

 

Daguitslag Grand Prix MX2 in Argentinie:

1 Pauls Jonass 50 Pnt

2 Thomas Kjer Olsen 42 Pnt

3 Hunter Lawrence 37 Pnt

4 Ben Watson 36 Pnt

5 Jed Beaton 27 Pnt

20 Davy Pootjes 9 Pnt


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
van Dijck MX Products
DWS
Solva Suspension