Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Pro Carbon
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
HGS Exhaust Systems
VHM
S-teel
Motorcentrum Eibergen

Glenn Coldenhoff scoort constant ondanks beenblessure in Argentinie

Glenn Coldenhoff van het Red Bull KTM Factory team heeft in de eerste wedstrijd om het wereldkampioenschap MXGP in Argentinie constant gescoord.

Glenn Coldenhoff scoort constant ondanks beenblessure in Argentinie

Coldenhoff kampte met een beenblessure en een tekort aan trainingsuren door blessures maar vocht zich toch naar een tiende en een elfde plaats in de manches.

 

Op zaterdag liep het mis voor Glenn want tot twee keer toe kwam hij hard ten val en liep hierbij een beenblessure op. Dit in combinatie met zijn tekort aan trainingsuren door zijn handblessure zorgde ervoor dat Glenn niet top fit aan de start stond in de beide manches op zondag. Ondanks dit wist hij met een tiende en een elfde plaats in de manches constant te scoren en legde hiermee in het dagklassement beslag op een tiende plaats.

 

Commentaar Glenn Coldenhoff: ‘’In de week voor het Italiaans Kampioenschap in Riola heb ik een handblessure opgelopen waardoor ik de laatste vier a vijf weken niet optimaal heb kunnen trainen. In mijn hoofd was ik er klaar voor om goede resultaten neer te zetten maar helaas werd het een moeilijk weekend, in het bijzonder na twee harde valpartijen op zaterdag waardoor ik overal pijn heb. De eerste manche was niet eens zo slecht maar in de tweede manche maakte ik een aantal grote fouten en heb deze opgenomen als waarschuwingen. Hierdoor heb ik besloten om geen gekke dingen meer te doen zodat ik mij in de komende weken kan gaan voorbereiden op de volgende Grand Prix.’’

 

Voor Glenn staan er de komende twee weken wedstrijden in Nederland op het programma. Aanstaande zondag zal hij starten in de eerste wedstrijd om de Dutch Masters of Motocross in Markelo en een week later staat de Nederlandse Grand Prix in Valkenswaard op de kalender.

 

Daguitslag MXGP Argentinie:

1 Jeffrey Herlings 47 Pnt

2 Antonio Cairoli 47 Pnt

3 Clement Desalle 40 Pnt

4 Jeremy van Horebeek 34 Pnt

5 Romain Febvre 34 Pnt

10 Glenn Coldenhoff 21 Pnt

 


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Solva Suspension
DWS
van Dijck MX Products
Pro MX Racing