Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Robbe Motoren
Pro Carbon
Relexz

Advertenties

24MX
S-teel
Motorcentrum Eibergen
VHM
HGS Exhaust Systems

Kay Huzink sterk tweede in het Duits Kampioenschap Quads in Kamp Lintfort

Kay Huzink van het Riwald Quad team is in het Duits kampioenschap Quads in Kamp Lintfort op een knappe tweede plaats geeindigd.

Kay Huzink sterk tweede in het Duits Kampioenschap Quads in Kamp Lintfort

Nadat de crosser uit Geesteren vierde was geworden in de eerste manche, voegde hij daar na de pauze een sterke tweede plaats aan toe en dit leverde hem ook in het dagklassement een tweede plaats op!

 

Op het harde circuit van Kamp Lintfort stond op maandag de derde wedstrijd om het Duits kampioenschap op het programma. Dit was voor Kay de eerste wedstrijd met de WSP Quad op een hard circuit.

 

Omdat het circuit onbekend was voor Kay gebruikte hij de vrije training vooral om de baan goed in zich op te nemen. Doordat hij daarna in de tijdtraining geen één ronde echt volledig aan kon zetten, kwam hij niet verder dan een negende tijd.

 

Kay wist dat wanneer hij een goede start zou pakken, er meer in moest kunnen zitten dan in de tijdtraining. In de eerste manche kwam Kay erg slecht weg bij de start en dook op een achtste plaats de eerste bocht in. Hierna zette hij meteen de aanval in en hierdoor kon hij snel doorschuiven naar de vierde plaats. Het rijden ging goed en hij wist deze vierde plaats netjes vast te houden tot aan de finish. “Voor de manche hebben we lang zitten kijken welke banden we zouden kiezen in verband met de regen. We kozen voor een andere optie dan de meeste rijders maar gelukkig pakte het goed uit,” aldus een tevreden Kay.

 

In de tweede manche pakte Kay een goede start en dook hij als derde de eerste bocht in. Het rijden ging opnieuw goed en ook kon Kay het weer goed volhouden. Na een goed gevecht met de vierde man wist Kay deze eindelijk te passeren waarna hij nogmaals aanzette. Dit bleek niet voor niets en dit werd aan de finish beloond met de tweede plaats. Na de manche kreeg de prestatie nog meer glans toen bleek dat Kay het grootste deel van de manche met een lekke band had gereden.

 

Door de 4-2 in de manches werd Kay totaal tweede en hierdoor staat hij momenteel ook in het Duits kampioenschap op een tweede plaats. Over 2,5 weken zullen Kay en zijn team weer aan de start staan tijdens de vierde wedstrijd om het Open Nederlands Kampioenschap in Rhenen. In het daaropvolgende weekend zullen ze ook starten bij de vierde wedstrijd voor het Duitse kampioenschap in Pflueckuff.

 

Kay wil graag iedereen bedanken die dit voor hem mogelijk maakt en dan in het bijzonder Johnny en Berry.


Twin Air
Femon Parts

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
Solva Suspension
DWS
Pro MX Racing