Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Relexz
Pro Carbon
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
VHM
HGS Exhaust Systems
Motorcentrum Eibergen
S-teel

Jay Wilson stopt met JK Racing Yamaha en WK MX2

Voormalig Australisch MX2 kampioen Jay Wilson heeft bekend gemaakt dat de wegen van hem en het JK Racing Yamaha team scheiden en dat hij niet verder deel zal nemen aan het wereldkampioenschap MX2.

Jay Wilson stopt met JK Racing Yamaha en WK MX2

Wilson staat momenteel op een zevenendertigste plaats in het kampioenschap met slechts één punt achter zijn naam. Deze behaalde hij met zijn twintigste plaats in de tweede manche van de Grand Prix in Indonesië.

 

De kans die Wilson kreeg om deel te nemen aan het wereldkampioenschap kwam pas laat in het off-season toen hij deelnam aan het Britse Arenacross Kampioenschap in het Verenigd Koninkrijk. Daardoor kon hij zich minimaal voorbereiden op de seizoenopener in Qatar, afgelopen februari.

 

“Soms gaan dingen niet zoals gepland” aldus Wilson. “Helaas zal ik niet verder deelnemen aan de MX2 GP’s en keer ik terug naar Australië om bij mijn familie te zijn. Toen ik de kans kreeg om de GP’s te gaan rijden, ging ik ervoor, ook al had ik al acht maanden geen motocrosswedstrijd gereden of me kunnen voorbereiden.”

 

“Op dit niveau kunnen rijden is, waar ik altijd van heb gedroomd en waar ik in mijn hele carrière naar toe heb gewerkt. Ondanks de slechte timing wou ik er alles voordoen om het te laten slagen. Helaas, dat kan gewoon niet, om op dit hoge niveau mee te kunnen komen moet alles kloppen. Het team, testen, je motor, de ondersteuning, de mensen om je heen, en helaas ondanks al mijn inzet lukte het niet om dit voor elkaar te krijgen.”

 

“Deze keuze is niet makkelijk en ik heb heel lang zitten wikken en wegen maar ik geloof dat dit het beste voor mij is om terug te keren naar mijn familie. Ik ga daar opnieuw werken aan mijn toekomst en hoop iets te vinden dat bij mij past. Ik ben nog steeds gretig en ik weet zeker dat als alles klopt, ik weer op mijn oude niveau kan komen.”

 

“Ik ben het JK Yamaha team enorm dankbaar voor de kans die ik heb gekregen. Ook kan ik mijn monteur Ade niet genoeg bedanken voor zijn steun in goede en slechte tijden, hij is een vriend voor het leven geworden.  Ik kijk ernaar uit om in de toekomst terug te keren in de GP’s. Nu ben ik eerst blij om naar huis te gaan en om mijn dochters te zien.”

 

Wilson’s potentie als crosser is onomstreden na het winnen van zowel de Australische als Nieuw Zeelandse titel in 2015 in de MX2 klasse. Daarna heeft hij de overstap gemaakt naar de MX1 klasse waar hij waar met een Crankt Protein Honda zesde werd in het Australisch outdoor kampioenschap en zevende in het supercross kampioenschap.


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
Pro MX Racing
Solva Suspension
DWS
van Dijck MX Products