Bruggen Tweewielers
Gebben Motoren
vd Vegt Motors
Pro Carbon
Relexz
Robbe Motoren

Advertenties

24MX
Motorcentrum Eibergen
HGS Exhaust Systems
VHM
S-teel

Interview Jeffrey Herlings: Podium in Valkenswaard zou mooi zijn

“Ik heb nog steeds last van mijn hand. Ik heb tien dagen nadat hij gebroken was al weer moeten rijden. Dat was in Qatar en het weekend daarop Indonesië. Ik heb de blessure toen niet goed kunnen laten genezen.

Interview Jeffrey Herlings: Podium in Valkenswaard zou mooi zijn

Achteraf bekeken was het beter geweest om Qatar en Indonesië te laten schieten. Ik weet niet hoe het dan nu was geweest, maar dan was de genezing zeker een stuk sneller gegaan. Maar ja, ’t is nu eenmaal zo verlopen. Ik had daarvoor al bijna drie weken niet op de motor kunnen zitten vanwege een overbelaste pols. Ik heb twee dagen gereden en ben toen naar Italië gegaan en daar duurde de wedstrijd twee ronden. Daarna heb ik de twee weken voor Qatar weer niet kunnen rijden. Die pols was gewoon jammer, daar kon ik niets aan doen. Of je nou hardloper bent of fietser, je kunt altijd ergens overbelasting krijgen. Die val in Italië lag aan mijzelf. Na de val werd ik geraakt door Tim Gajser, maar ik denk dat de breuk door de val zelf is ontstaan. Een val kan altijd gebeuren.”

 

“Ik weet dat de wereldtitel erg moeilijk zal worden. Er zijn nog veertien wedstrijden te gaan, ik sta nu 117 punten achter. Ik heb ook wel eens 150 punten voorgestaan en nog verloren. Alles kan, maar de kans is klein. Het is wel een brede top. Als je een aantal wedstrijden achter elkaar kunt winnen, gaat het wel snel, zoals Eli Tomac in Amerika laat zien. Gajser en Cairoli zijn op dit moment de nummers één en twee, maar heel veel anderen kunnen ook wel eens een reeks meepikken. Ik hoop in Valkenswaard dicht bij het podium te staan. Erop staan zou mooi zijn. Ik ga niet alles forceren om op het podium te komen, want ik wil niet weer een blessure oplopen. Ik ga geen gekke dingen doen. Je kunt hier wel altijd iets meer door het thuispubliek dat achter je staat. Ik probeer natuurlijk wel om op het podium te komen.”

 

“Over mijn eindklassering in het wereldkampioenschap valt nog niet veel te zeggen. Dat hangt sterk af van de komende wedstrijden. Als alles heel snel goed gaat, zou een derde plaats mogelijk kunnen zijn. Ik moet dit jaar beschouwen als een leerjaar en moet proberen beter en beter te worden. Ik streef nu eerst naar top-vijf, dan podium en dan overwinningen. Als je richting de top-vijf zit, ga je automatisch ook al richting het podium. Gajser en Cairoli steken er iets bovenuit, maar ik denk dat ik zeker als ik meer heb gereden en meer aan de motor ben gewend dat ik met de rest mee kan komen. Ik denk dat ik het niveau van de MXGP wel een beetje heb onderschat, maar van de andere kant ook weer niet, want ik ben niet fit en heb heel weinig kunnen rijden. De resultaten van nu zijn het gevolg van het weinige rijden, we hebben een testachterstand, een achterstand in wedstrijdritme en een trainingsachterstand. Mentaal ga je daardoor ook heel anders denken. Eerst nam ik nooit genoegen met een vijfde of een derde plek, nu moet ik die plaatsen accepteren. En vanuit die klasseringen werken we naar voren.”

 

De erelijst van Jeffrey Herlings (geboren op 12 september 1994):

 

2002   Nederlands kampioen 65cc (MON)

2003   Nederlands kampioen 65cc (MON)

2004   derde Europees kampioenschap 65cc

            Nederlands kampioen 65cc (KNMV)

2005   Nederlands kampioen 85cc kleine wielen

2006   vierde Nederlands kampioenschap 85cc

2007   zesde wereldkampioenschap 85cc

            vierde Europees kampioenschap 85cc

            tweede Nederlands kampioenschap 85cc

2008   wereldkampioen 85cc

            Europees kampioen 85cc

            Duits kampioen 85cc

            Nederlands kampioen 85cc

2009   tweede Europees kampioenschap MX2

            derde ONK MX2

2010   zesde wereldkampioenschap MX2

2011   tweede wereldkampioenschap MX2

            Nederlands kampioen MX2

2012   wereldkampioen MX2

            Nederlands kampioen MX2

2013   wereldkampioen MX2

            Nederlands kampioen MX2

2014   tweede wereldkampioenschap MX2

2015   zevende wereldkampioenschap MX2

2016   wereldkampioen MX2

 

Tekst Jan Boer.


Femon Parts
Twin Air

Reacties

Advertenties

Heli Motors
Deft Family
van Dijck MX Products
DWS
Pro MX Racing
Solva Suspension